Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIJENA INTERPELACIJA

Izglasan rebalans proračuna, rashodi veći za 8,6 milijardi kuna

Zagreb: Nakon gotovo 2 sata glasovanje u Saboru uspjelo nakon trećeg pokušaja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
11.11.2020.
u 12:02

Interpelacija o radu Vlade u vezi s projektom vjetroelektrane Krš-Pađene odbijena je sa 76 glasova "protiv", dva suzdržana glasa te 51 glasom "za"

U nastavku 4. sjednice Hrvatskog sabora izglasovan je Prijedlog izmjena i dopuna državnog proračuna RH za 2002. i projekcija za 2021. i 2022. godinu. "Za" je glasovalo 76 zastupnika, a "protiv" je bilo njih 50. Svi amandmani na rebalans proračuna prethodno su odbijeni.

Izglasovan je i Konačni prijedlog zakona o izmjena i dopunama zakona o izvršavanju državnog proračuna RH za 2020. sa 76 glasova "za, 2 suzdržana i 49 "protiv".

Interpelacija o radu Vlade u vezi s projektom vjetroelektrane Krš-Pađene odbijena je sa 76 glasova "protiv", dva suzdržana glasa te 51 glasom "za"

Rebalansom državnog proračuna planiraju se prihodi u iznosu od 131,1 milijarde kuna. To je povećanje za 9,2 milijarde kuna, dok se rashodi povećavaju za 8,6 milijardi kuna, na ukupno 155,9 milijardi kuna. Tako će ukupni manjak proračuna ove godine iznositi 24,8 milijardi kuna ili 6,7 posto BDP-a.

Glasovanje bilo dovedeno u pitanje

Na samom početku sjednice predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković otvorio je glasovanje o amandmanima na Prijedlog poslovnika o izmjeni dopuni poslovnika Hrvatskog sabora. No, semafor koji prati izjašnjavanje zastupnika nije radio pa zastupnici nisu mogli glasovati po uobičajenoj proceduri, nego su pozvani brojači koji će ručno brojiti ruke. Određena je stanka od 10 minuta dok se ne organizira kako će se provesti brojanje, a onda se nakon stanke pokušalo glasovati ručnim brojenjem.

Marijana Puljak iz stranke Pametno predložila je da se glasovanje odgodi za sutra. 

– Ako se nastavi ovako, sasvim smo blizu i toga – uzvratio je na njezin prijedlog predsjednik Sabora Gordan Jandroković da bi koji sekundu potom dodao: 

– Ovo nema smisla. Neću da nitko dovodi u pitanje je li glasovanje legalno i legitimno. Određujem još jednu stanku od sat vremena. Ako do tada ne budemo imali posložen sustav koji će omogućiti glasovanje, onda ćemo glasovanje odgoditi za sutra. Nastavljamo sjednicu u 11.30. 

Nakon pauze glasovanje je ipak nastavljeno bez poteškoća.

 

Komentara 18

SP
Spezzi
10:32 11.11.2020.

zar anemič.na stranka nema nekoga člana koji se bavi informatikom pa da to sredi direktnom pogodbom ?! inače kontroliraju sve od direktora do čistačice u najmanjem selu, a nikoga informatički pismenog među ekipom. Blago majci...

Avatar Krabat
Krabat
11:16 11.11.2020.

jandroković nek broji ili onaj fikus pokraj njega

Avatar Krabat
Krabat
10:52 11.11.2020.

kakve su to gluposti, pa nek jedan jebiveter kojih tam im puno broji rukice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije