Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKOLOGIJA Upravni sud poništio odluku ministrice Dropulić

U Rogoznici ponovno peticije i prosvjedi

16.04.2009.
u 16:13

Još se nije ni stišala euforija zbog donošenja prostornog plana uređenja, koji će omogućiti legalizaciju čak 2500 bespravnih kuća i omogućiti razvoj općine, a Rogoznicu već potresaju skandali, traže se istrage i hitne izmjene plana koji je prije tjedan dana donesen nakon 11 godina mučne izrade. Već se potpisuju nove peticije i najavljuju prosvjedi.

Plan po mjeri tajkuna
– Kad Franjo Pašalić sagradi benzinsku postaju u uvali Krušćica, mi u naseljima Stupin, Čeline, Zatoglav, Rogoznica i Crljina nećemo više svoje kuće moći nikome iznajmiti ni prodati, pa ni darovati! U kuće će nam ulaziti valovi mora onečišćenog gorivom, smećem i fekalijama jahti koje budu dolazile tankati gorivo – kazao je Marko Mišković iz Zatoglava.

U Krušćici je gradnja benzinske postaje počela prije nekoliko godina, da bi je nakon peticije koju je potpisalo 400 Rogozničana ministrica Marina Matulović-Dropulić prije četiri godine zaustavila. Tijekom donošenja prostornog plana Mišković je, zajedno s ostalima, tražio izostavljanje ove benzinske postaje, ali je plan donesen, a da nitko nije dobio odgovor.

– Primjedba se ne prihvaća budući da za benzinsku postaju postoji pravomoćna građevinska dozvola koju je izdao Ured državne uprave, a pravomoćna je postala presudom Upravnog suda RH kojom je poništeno rješenje Ministarstva zaštite okoliša – piše u zakašnjelom očitovanju Jedinstvenog upravnog odjela Općine Rogoznice.

Prigovor je Mišković dao u postupku javne rasprave u rujnu prošle godine, a odgovor je dobio tek sedam dana nakon što je Općinsko vijeće donijelo Prostorni plan.

Ucijenjeni i ignorirani
– Bili smo ucijenjeni i morali smo glasovati, iako smo znali da se donosi plan po mjeri tajkuna. Tri od pet članova općinskog povjerenstva za izradu i nadzor donošenja prostornog plana službeno su zatražili da se ova postaja izbaci iz plana, ali bili smo ignorirani. Rekli su, ako se budete bunili, opet ništa od plana i legalizacije – kaže Ivan Nikolić, općinski vijećnik i predsjednik Udruge za razvoj Rogoznice.

Nikolić najavljuje kako će se oštro suprostaviti dvostrukim mjerilima za tajkune i građane, te zaustaviti gradnju crpke i betonizaciju Medine.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije