Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turizam

U prvih šest mjeseci šest posto manje noćenja nego lani!

Tuhelj
Mladen Mandić
26.07.2012.
u 11:40

Direktorica TZ Sanja Škrinjar kaže kako se pad broja noćenja najviše može pripisati investicijama i radovima u Tuheljskim Toplicama

U prvih šest mjeseci ove godine u Krapinsko-zagorskoj županiji zabilježeno je 70.753 noćenja što je 4122 ili šest posto manje nego u prvoj polovici prošle godine. Od tog broja 61.455 bilo je domaćih, a 16.591 stranih turista. Posljednjih godina bilježi se sve veći broj stranaca, tako da ih je ove godine u odnosu na lani čak 27 posto više, dok je gospodarska kriza i recesija smanjila broj domaćih turista i to za čak 13 posto.

 Zagorci na drugom mjestu

 Krapinsko-zagorska županija po broju ostvarenih noćenja na drugom je mjestu među osam županija središnje Hrvatske koje su udružene u svoj klaster i to sa 22 posto od ukupno ostvarenih noćenja među tim županijama. Veći broj ostvarenih noćenja ima tek Karlovačka županija sa 80.400 noćenja u kojem veliku većinu čini tranzitni turizam stranaca. Direktorica zagorske Turističke zajednice Sanja Škrinjar kaže kako je lagani pad broja noćenja od šest posto u odnosu na isto razdoblje lani zabilježen ponajviše zbog investicija i radova u Termama Tuhelj u Tuheljskim Toplicama zbog čega je dio kapaciteta bio zatvoren. –  Interesantan nam je podatak da nam je broj noćenja stranih gostiju u porastu za 27 posto, dok je broj noćenja domaćih gostiju u padu za 13 posto i to vjerojatno zbog sveukupne ekonomske situacije u zemlji.

 Animacija stranih gostiju

 Mislim da rast broja stranih gostiju možemo zahvaliti i svom projektu “Otkrijmo kontinentalnu Hrvatsku” s kojim smo krenuli tijekom prošle godine, a nastavili i u ovoj. Glavna je ideja projekta animirati naše stalne goste, ali isključivo strance koji tijekom ljeta posjećuju Jadran, da se nakon toga još jednom vrate tijekom jeseni ili proljeća, ali ovaj put  na područje Krapinsko-zagorske ili Zagrebačke županije i Grada Zagreba. Isto je tako vrlo bitno spomenuti da smo u kontinentalnom dijelu, izuzevši Zagreb, i dalje na drugom mjestu po broju noćenja iza Karlovačke županije. Najviše gostiju dolazi nam iz susjedne Slovenije, Bosne i Hercegovine, Poljske, Njemačke, Austrije, Italije i Češke, a lagani porast vidljiv je također i kod gostiju s ruskog tržišta – rekla nam je direktorica zagorske Turističke zajednice Sanja Škrinjar.     

Ključne riječi

Komentara 4

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
14:08 26.07.2012.

Bravo Zagorci samo jos vratite nas stari obicaj kad je glazbeno drustvo bilo dalo dobrodoslicu u Stubake sa glazbom i Zagorskom kulturom da su turisti bili zadovoljni i veseli ko Zagorci i pritom su si popili Zagorsku kapljicu i pritom si zapopevali sa Zagorcima koji su veseli i gostljive naravi. Samo nastavite jer u radu i trudu je spas.

KI
Kumek iz (HR.Zagorja)
14:27 26.07.2012.

Nezaboravimo na Kineze jer se oni spremaju u vecem broju posjetiti Hrvatsko Zagorje jer su oni ostali vjerni narod nasem zagorcu koji je cijenio Kineze u borbi protiv okupatora. Kad Kinezi dolaze oni dolaze u velikim grupama pa zato cee i trebati puno prenocenja i hrane jer i oni vole Odojke i kaplicu iz Hrvatskog Zagorja.

LU
ludva
15:42 26.07.2012.

mogli smo već odavna biti na prvom mjestu...Zbog višegodišnje stagnacije Krapinskih...Stubičkih.. DA su te toplice u punoj funkciji.. .rezultati bi onda debelo premašivali sto tisuća...IAko to nekima vjerojatno nije u interesu,..Toplice su samo djelomično iskorištene Da se an vrijem krenulokrenulo sa ulagačkom politkom mogli smo imati puno više od zagorskog turizma nego što imamo danas...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije