Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
masovni prosvjedi

U prosvjedima u Turskoj poginula tri civila i jedan policajac

prosvjedi u turskoj (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
06.06.2013.
u 09:17

Danas je preminuo policajac Mustafa Sarı koji je pao s pet metara visokog mosta u gradu Adana tijekom prosvjeda

Prosvjedi u Turskoj odnijeli su i treću civilnu žrtvu. Liječnici su potvrdili kako je nakon ozljeda koje je zadobio u neredima preminuo 30-godišnji Ethem Sarısülük iz Ankare, piše The Huffington Post.

On je treća osoba koja je poginula u šestodnevnim prosvjedima koji su počeli u Istanbulu, a zatim se proširili po cijeloj Turskoj. Prije njega, poginuli su Mehmet Ayvalıtaş (20) i Abdullah Cömert (22).

Danas je pak preminuo policajac Mustafa Sarı koji je pao s pet metara visokog mosta u gradu Adana tijekom prosvjeda. Hitno je prevezen u bolnicu, no nije mu bilo spasa. 

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan vraća se s trodnevnog puta u Sjevernoj Africi natrag u zemlju, no prosvjedi su se nastavili iako je pozvao na mir. Erdogan je prosvjede nazvao 'nedemokratskim', no njegov zamjenik ispričao se prosvjednicima na pretjeranoj policijskoj sili.

Prosvjedi su se nastavili okupljanjem na Taksim trgu gdje traže otkaze šefova policije, ali su mirniji nego proteklih dana. U Ankari su prosvjednici palili barikade, a policija im je uzvratila vodenim topovima i suzavcem.

Podsjetimo, neredi su počeli kao prosvjed protiv urbanističkog plana u Istanbulu gdje se na Taksim trgu treba srušiti park i sagraditi šoping centar. Erdogan je rekao kako od tog plana neće odustati, a nakon toga prosvjed se pretvorio u antivladine demonstracije.

>> Erdogane, pij jogurt, a mi ćemo alkohol kao i Atatürk

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije