Naslovnica Vijesti Hrvatska

U prosjeku svaka četiri mjeseca jedna ostavka

Do sada je osam ministara otišlo iz Kukuriku vlade
24. ožujka 2015. u 16:21 21 komentara 404 prikaza
Vlada RH
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Ministrica kulture Andrea Zlatar Violić bit će deveta osoba koja je od početka mandata morala otići iz Vlade Zorana Milanovića. Sezonu odlazaka otvorio je Zlatko Komadina...

1. Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Zlatko Komadina (SDP) izdržao je u Vladi samo tri mjeseca. Zbog zdravstvenih razloga ostavku je dao 4. travnja 2012. i vraća se na mjesto župana Primorsko-goranskog. 
Nasljeđuje ga Siniša Hajdaš Dončić.

2. Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy (SDP) morala je otići iz Vlade 7. lipnja 2012. godine zbog pisma u kojem je od šefa HŽ-a tražila zaštitu za suprugu svog stranačkog kolege. Umjesto nje u Vladu dolazi Mihael Zmajlović.

3. Prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić (HNS) ostavku je dao 14. studenoga 2012. zbog odlaska na odsluženje 11-mjesečne zatvorske kazne. Na mjesto prve potpredsjednice dolazi Vesna Pusić, a za ministra gospodarstva Ivan Vrdoljak.

4. Ministar turizma Veljko Ostojić (IDS) dao je ostavku 9. ožujka 2013. godine nakon što su ga mediji povezali sa sumnjivom kupoprodajom atraktivnog zemljišta kraj Rovinja, u čiju je kupnju bila uključena njegova obitelj, a čija je vrijednost nakon urbanizacije višestruko porasla. 
Umjesto njega došao je Darko Lorencin.

5. Potpredsjednik Vlade Neven Mimica (SDP) u Europsku komisiju je otišao 1. srpnja 2013. godine.

6. Ministar financija Slavko Linić (SDP) iz Vlade je morao otići 6. svibnja 2014. godine zbog velikog sukoba s premijerom Zoranom Milanovićem. U Vladu je došao Boris Lalovac.

7. Zbog unutarstranačkog sukoba sa šefom Vlade i SDP-a iz Banskih dvora 11. lipnja 2014. otišao je i ministar zdravlja Rajko Ostojić (SDP). Došao je Siniša Varga.

8. Kako bi se stvorio dojam da Ostojić nije potjeran iz Vlade zbog stranačkog sukoba, iz Vlade je 11. lipnja 2014. morao otići i ministar obrazovanja, znanosti i sporta Željko Jovanović (SDP).

Ostavku će vjerojatno morati dati i ministrica kulture Andrea Zlatar Violić (HNS).

>>Grčić o mogućoj smjeni Zlatar Violić: Nema prihvatljivih pogrešaka!

>>Ostojića nismo smijenili mi, nego njegova uporno loša politika

Financije
Vrhunska edukacija
OTKRIVAMO: Kako top menadžeri, unatoč manjku vremena, savladavaju MBA programe?

A1 izdvaja za Vas

  • pozornik66:

    Nemaju oni pojma što rade ni kako upravljati državom,dno dna

  • povijest195:

    KUKU-NAMA vlada je pokazala svoju nekompetenciju i svoje neznanje. Devastirali su sve što su mogli!

  • ćaćaća:

    na kraju će ostati samo 4c ministri..možda onda i oni naivni shvate čija je to vlada..