Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U subotu

U povorci 680 sudionika. Nova zvijezda - festivalsko pivo!

piva2_PXL_kar_100827_2522.jpg
Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
26.08.2011.
u 10:40

Svakog dana od 16 do 20 sati u središtu grada nastupat će mađioničari, klaunovi...

Tradicionalnom povorkom koja kreće od Karlovačke pivovare, sutra u 18 sati počinju jubilarni 25. dani piva. U povorci će sudjelovati čak 680 sudionika. To su članovi 37 grupa iz Karlovca, Zagreba i okolice, šest udruga, četiri mažoret sastava, tri puhača orkestra, dvije udruge iz Domovinskog rata, konjički klubovi, streličari... Osim toga, novost ovogodišnjih Dana piva je što će se dio programa svakog dana od 16 do 20 sati održavati u Radićevoj ulici i na Šetalištu dr. Franje Tuđmana gdje će nastupiti mađioničari, klaunovi, plesne skupine... Rečeno je to na konferenciji za novinare na kojoj su predstavljeni detalji velike fešte. Svečanost otvaranja vodit će Danijela Trbović, a nadkonobarica večeri bit će operna pjevačica Ivanka Boljkovac. Pjevat će u pratnji pijanista Ognjena Gravora. Još jedna zvijezda ovogodišnje pivarijade je posebno festivalsko pivo. Predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher rekao je da je malo tamnije, okus je puniji i bogatiji te ima više ekstrakata i alkohola - 5,4 posto. Moći će se kupiti samo u ŠRC-u Korana, a želja je da festivalsko pivo postane tradicija. Režija, koncepcija svečanosti otvaranja i povorke prepušteni su redatelju Krešimiru Dolenčiću.

– Nije riječ samo o komercijalno-zabavnoj, nego i o kulturnoj pripovijetci koja će rasti svake godine. Ovdje sam redatelj, ali i objektivni promatrač. Tijekom povorke neće biti posebnih punktova. Gdje god publika stane dobit će stopostotni doživljaj – najavio je Dolenčić. Povorka će proći rutom kao i svake godine, pa će Mačekova, u kojoj su radovi, do subote biti završena. Iako su za zakup prostora raspisana tri natječaja, iz Turističke zajednice poručuju da je sve popunjeno i da sadržaja ne nedostaje.

– Veseli me što je ovo prijelazna godina u stvaranju dugoročne koncepcije Dana piva. Karakter te manifestacije treba podići na međunarodnu razinu – rekao je gradonačelnik Damir Jelić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije