Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rekord

U Petrinji napravljen sendvič od 320 metara, najduži u Hrvatskoj

sendvic (1)
Foto: Nikola Ćutuk/Pixsell
1/7
10.08.2010.
u 21:55

Pekarnica Edi cijelu noć pekla je 560 kilograma posebnog kruha u kojeg je stavljeno 250 kilograma čajne i jetrene paštete, šunke, zimske salame, kulena i drugih specijaliteta.

Pod pokroviteljstvom tvrke Gavrilović u Petrinji je, u kulinarskom showu za Dan grada i blagdan župnog zaštitnika Sv. Lovre, izrađen 320 metarski sendvič, najduži u Hrvatskoj. Za isto toliko godina svoga postojanja, s obiteljskom tradicijom mesarskog obrta Gavrilovića koja seže do 1690., gurmanskog diva izradilo je 20 poznatih i nagrađivanih kuhara iz više gradova.

Pekarnica Edi cijelu noć pekla je 560 kilograma posebnog kruha u kojeg je stavljeno 250 kilograma čajne i jetrene paštete, šunke, zimske salame, kulena i drugih specijaliteta, a za namaz potrošeno desetak kilograma maslaca i 30 kg listova salate. Mamutski sendvič, u šest redova reda složen na stol od 60 metara, rasjeckan je i besplatno podijeljen Petrinjcima. Spektakl na južnoj strani Trga dr. Franje Tuđmana, kao svoju 206. milenijsku fotografiju, poznati fotograf Šime Strikoman iz Vodica snimio je iz crvenog mlaznog helikoptera obitelji Gavrilović. Predsjednik Uprave, Đuro Gavrilović mlađi i gradonačelnik Petrinje Željko Nenadić zidarskim metrom izmjerili su točno 320,36 metara.

– Ovo je najveći sendvič u Hrvatskoj, a iduće godine bit će još veći, pokušat ćemo srušiti Guinnesov rekord – obećao je Đ. Gavrilović. Tijekom poslijepodnevna Petrinjce su oduševili majstori – kuhari, virtuozi u obradi raznog voća i povrća. Izrađivali su prava mala umjetnička djela u lubenici, mrkvi, korabi, tikvicama, paradajzu i drugim ljetnim plodovima. Svaki takav rad ukrašavao je 65-metarski stol s najvećim sendvičem u Hrvatskoj.

Komentara 2

KR
kreont
08:39 11.08.2010.

Lijep događaj vrijedan svake pohvale u ovo vrijeme kada imamo toliko gladnih. Preporučio bi i svojim zagrabčanima ovakav pothvat, ajmo banditiću ispeci jedan.

SO
soso
08:16 11.08.2010.

kreteni gledao sam ih na TV-u pola ih nije imalo gumene rukavice nego mrljaju po siru i salami golim prlavim rukama i još se hvale s time.nije ni čudo kada se zna da smo po higijeni među zadnjima u europi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije