Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Božinović:

'U ovom trenutku ne predviđamo pooštravanje mjera, ali ni liberalizaciju'

Božinović o izbjeglicama iz Afganistana: 'Ne smije ponoviti situacija iz 2015.'
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
20.09.2021.
u 11:51

Ponavljam koliko god je moguće boravimo vani, otvorimo prozore i zaboravimo ono što smo naučili kada smo bili mali, da propuh ubija, kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović boravi u Šibeniku. "Znamo da u Hrvatskoj ne postoji izravna prijetnja, ali se ona nikada ne može isključiti, pa je potrebno iskoristiti sve radnje koje su druge zemlje iskoristile u borbi protiv terorizma", kazao je ministar u izjavi novinarima

Što se tiče organizacije nadzora Festivala slobode koji se ovaj vikend održao u Zagrebu, Božinović je ustvrdio, kada govorimo o kadrovima iz svijeta, a koji se tiču prosvjeda protiv mjera, da naši prosvjednici nisu imali nikakvog razloga protestirati kada govorimo o mjerama u Hrvatskoj. "Ovi koji su jučer kakti prosvjedovali, otišli su poslije u kafiće i restorane i bili ljutiti što su prosvjedovali, a za to pravi razlog nisu imali", rekao je Božinović.

Što se tiče pooštravanja mjera, ministar je rekao da Stožer svakodnevno promišlja o svemu. 

VIDEO Božinović: 'Trenutno ne predviđamo pooštravanje mjera, ali ni liberalizaciju'

"Neke zemlje se jače zatvaraju, neke koje imaju bolju procijepljenost ublažuju. Mi radimo sve i pratimo situaciju da izbjegnemo nagla otvaranja i nagla zatvaranja. U ovom trenutku ne predviđamo pooštravanje mjera ni liberalizaciju", kazao je.

Na pitanje o klubovima i radnom vremenu do ponoći, kazao je da se ljudi ne ponašaju svuda na isti način, primjerice u klubu ili na utakmici.

"Mi smo cijelo ljeto, a još uvijek je to na snazi, dopustili da oni koji su organizirali rad na otvorenom rade. Ono što je moguće vani, teško da je moguće unutra. Razgovarali smo o tome. Ponavljam, koliko god je moguće boravimo vani, otvorimo prozore i zaboravimo ono što smo naučili dok smo bili mali, da propuh ubija", kazao je.

Na pitanje o slučaju predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića koji je prijavio muškarca koji ga je nazvao kazao je: "Ja mislim da sam sve rekao. Normalno je, ako štićena osoba dobije poziv s nepoznatog broja, da kaže osiguranju da ga je netko nazvao i počeo ga vrijeđati. Postoje službenici koji o tome vode brigu. Što se tiče konkretnog slučaja – imate policiju, ali prema onome što sam čuo, smatram da su svi u tom lancu postupili ispravno", kazao je ministar. 

Video: Na glavnom Trgu održan Festival slobode

Komentara 27

Avatar Upitnik30
Upitnik30
12:17 20.09.2021.

Ovaj je totalno pogubio kompas.. A što se tiče prozora, propuha i sl., koliko je HEP podigao cijene struje i plina, najbolje da ne palimo grijanje i živimo u jaknama.. NedoBog samo da se nahladimo, ne smiješ ni kihnuti ni kašljucnuti, a kamo li se testirati..

DU
Deleted user
12:36 20.09.2021.

Tromi smo po pitanju izboriti se za sebe ,nešto ..a kap je prelila čašu..

DU
Deleted user
12:16 20.09.2021.

jer koliko god mi zemlju zatvarali,ekonomiju degradirali, BDP smanjivali virus će se svejedno kretati. samo ako se zatvorimo tad neće biti za naše velebne plaće od 20 ak tisuća kuna. zdravstveni sustav je problem, ali to nećemo riješavati jer namm odgovara da isplaćujemo manje mirovina. tako bi zvučala ona iskreno ja komunikacija između njih u 4 zida

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije