Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSKUPLJENJE GORIVA

U Novoj godini i veće cijene goriva, na jednu stvar trebate posebno pripaziti

Šibenik: Od danas nove cijene goriva, i dizel i benzin jeftiniji
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
30.12.2023.
u 19:56

U odnosu na cijene s početka siječnja ove godine benzin će od srijede biti skuplji za 7 centi, a dizel 7 centi jeftiniji

Gorivo će u novoj godini biti skuplje. Naime, od srijede bi benzin trebao poskupjeti za dva eurocenta, a dizel za jedan cent, doznaje Dnevnik Nove TV. U utorak bi pak gorivo na jedan dan moglo poskupjeti znatno više. 

Naime, uredba koja ograničava cijene goriva na snazi je do 1 siječnja, a nova neće stupiti na snagu do 3. siječnja. To znači da u utorak 2. siječnja 2024. teoretski opskrbljivači gorivom mogu staviti cijene goriva kakve god žele. Stoga vozači trebaju biti na oprezu.

VEZANI ČLANCI: 

U odnosu na cijene s početka siječnja ove godine benzin će od srijede biti skuplji za 7 centi, a dizel 7 centi jeftiniji. 

- Vjerojatno će naša vlada nastojati što manje ograničavati cijene, ali u slučaju nužde će ograničiti cijene jer će potpomoći građane i gospodarstvenike koliko god može. To rade i najrazvijenije zemlje Europe premda stalno tvrde kako ne rade i svi se stalno zaklinju u tržište - rekao je Igor Dekanić, stručnjak za energetiku.

VIDEO Prvi advent s eurom, pogledajte cijene u Zagrebu: Kobasice po 4 eura, vino po 3.20

Ključne riječi

Komentara 7

BR
Brankko
20:33 30.12.2023.

Neke su benzinske stanice posebne, najvjerojatnije u zakupu iako nose logo velike tvrtke -- pa je na njima benzin ES95 i četrdesetak centi skuplji nego na drugima. Jedan od primjera u Zagrebu: Jukićeva ulica. -- Treba biti oprezan, pa na ulazu u BP pogledati cijenu; a ako pak cijena nije napisana na obavijesnom stupu, onda možemo biti sigurni da je ona viša.

PV
prcko.vita
20:34 30.12.2023.

Cijene goriva kao u Austriji, s time da kada natočim u Austriji vozim se duplo više, kvalitetnije gorivo.

OT
otrovnijezik
20:08 30.12.2023.

Nije mi jasno kako se Premijer ne hvali i ovim uspjehom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije