Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladi za Marof

U Novi Marof dovode mlade iz Portugala, Makedonije...

mladi za marof
Privatna arhiva
20.06.2011.
u 13:23

Projekt je nastao iz uvjerenja članova MZM-a da svaki pojedinac može promijeniti svijet na lokalnoj razini

Članovi udruge Mladi za Marof ovih dana intenzivno rade na organizaciji svog prvog međunarodnog projekta. Agencija za mobilnost i programe EU, naime, prihvatila je njihov projekt pod nazivom YiA YEAH - Youth Explores And Hangs Out ( Mladi istražuju i druže se). Projekt sufinancira Europska komisija kroz program Mladi na djelu, a udruga je za njega dobila gotovo 14.000 eura.  Tako će se u Novom Marofu od 20. do 27. kolovoza okupiti 25 mladih  iz Makedonije, Portugala, Srbije, Rumunjske i Hrvatske.

- Projekt je nastao iz uvjerenja članova MZM-a da svaki pojedinac može promijeniti svijet na lokalnoj razini. U cilju poboljšanja kvalitete života nužno je da mladi ljudi upoznaju vlastito okruženje, istraže njegov potencijal te se aktivno uključe u odreĎene aspekte života svoje lokalne zajednice, u skladu sa svojim interesima. Aspekti života mladih, kulture, običaja, umjetnosti i povijest te prirode i rekreacije istražit će se kroz aktivan rad na terenu i praktične radionice. Kroz učenje o našoj regiji sudionicima radionica prikazat će se mogućnosti uključivanja mladih u društvene aktivnosti i ukazati na prednosti malih zajednica. Zbog toga postoji velika želja da se u samu realizaciju projekta uključi što više volonterskih i amaterskih udruga koje djeluju na području grada - kaže predsjednik MZM-a Tomislav Uroić.

Održan je i sastanak s predstavnicima nekih novomarofskih udruga, na kojem je predstavljen projekt MZM-a, a iz udruge pozivaju sve novomarofske udruge i kreativne pojedince čije je djelovanje vezano uz život mladih, kulturu, društvo i običaje, umjetnost i povijest ili prirodu i rekreaciju da se uključe u ovaj veliki projekt. Svoje ideje, prijedloge i prijave zainteresirani mogu poslati i na email adresu udruga@mzm.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije