Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE BIO MIGRANT

U Njemačkoj uhićen muškarac osumnjičen za planiranje napada

Njemačka
Foto: Reuters/PIXSELL
17.08.2016.
u 16:23

U muškarčevoj kući pronađeni materijali za izradu eksploziva

Pripadnici specijalne policije uhitili su u srijedu 27-godišnjeg Nijemca u istočnonjemačkom gradu Eisenhuettenstadtu za kojeg se sumnja da je "planirao teroristički napad", objavio je visoki dužnosnik.

Osumnjičeni je uhićen u gradu u saveznoj državi Brandenburg, blizu granice s Poljskom, rekao je premijer te države Dietmar Woitke.

Sigurnosne službe kazale su da je muškarac planirao izvršiti napad tijekom festivala u Eisenhuettenstadtu krajem mjeseca.

Glasnogovornik policije grada Frankfurta na Odri rekao je kako su u muškarčevoj kući pronađeni materijali za izradu eksploziva te da je on njemački građanin koji nije bio migrant.

Njemačka obavještajna služba objavila je u srijedu da je ove godine u porastu broj terorističkih simpatizera koji napuštaju Njemačku kako bi se pridružili IS-u.

Do 20. srpnja 840 muškaraca  i žena napustilo je Njemačku kako bi se pridružilo borbi ekstremista u Siriji i Iraku, dok je tijekom 2015. iz Njemačke u Siriju i Irak otišlo 760 islamista, pokazuju podaci njemačke obavještajne službe BfV.

Oko 140 ih je umrlo u Siriji i Iraku, gdje se IS bori da proširi kalifat na prostoru dviju zemalja.

Četvrtina stranih pripadnika IS-a, oko 210 ljudi, koji su se borili na Bliskom istoku imaju tursko državljanstvo ili tursku obiteljsku pozadinu., navodi BfV.

Žene čine petinu onih koji su otišli kako bi se povezali s IS-om, a većina ih je u dobi ispod 30 godina.

>> Njemački vicekancelar pokazao srednji prst pripadnicima krajnje desnice

Komentara 1

GO
gooniegoogoo
19:59 17.08.2016.

Dok ne date barem ime ne vjerujem da je Hans. Makar s obzirom na sve ne bi cudilo da i Hans popi zdi Kaj nije Njemacka neki dan priznala da nema pojma di je 100.000 ilegalnih migranata??? Smijesne su oveove statistike kad nemaju pojma di je nestalo barem njih 100.000

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije