Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nikad veća kriza

U Njemačkoj nema tko raditi ovaj posao: 'Početna plaća je 2.200 eura bruto, to su četiri posla u jednom'

euri
Pixabay
13.06.2023.
u 07:31

Njemačka udruga profesionalnih spasioca (BDS) procjenjuje kako ih je oko 3.000 nedostaje diljem zemlje – a taj broj samo raste

U Njemačkoj sve češće vanjski bazeni ostaju zatvoreni zbog nedostatka radnika. Nedostaje 3.000 profesionalnih spasioca. Posao na rubu bazena ima svoje lijepe strane, ali sa sobom nosi puno odgovornosti – i malo novca, pišu njemački mediji. Njemački mediji donose priču 61-godišnjaka iz Mundelsheima u okrugu Ludwigsburg u Baden-Württembergu koji radio kao profesionalni spasioc. “Ovo su četiri posla u jednom: spasioc sam, tehničar, policajac, a ponekad i psiholog”, objašnjava svoj posao i dodaje kako unatoč tome što je cijeli dan na bazenu ovo nije posao iz snova.

VEZANI ČLANCI: 

Posao spasioca je odgovoran, s nepovoljnim radnim vremenom – odnosno radi se vikendima i praznicima. Posao je također loše plaćen. Početna plaća je 2.200 eura bruto. Jedan od razloga zašto su profesionalni spasioci prijeko potrebni je što rijetki žele raditi ovako odgovorni posao za nisku plaću. Postoji prava kriza u ovom poslu, navode njemački mediji, piše Fenix Magazin.

Njemačka udruga profesionalnih spasioca (BDS) procjenjuje kako ih je oko 3.000 nedostaje diljem zemlje – a taj broj samo raste.

GALERIJA  Ovo su najbolje plaćena zanimanja u Njemačkoj: Bruto plaće i preko 8000 eura

euri
1/15

 

Mediji pišu kako sve manje djece zna plivati. Od desetogodišnjaka, čak 59 posto ih ne zna sigurno plivati. DLRG to pripisuje i činjenici da se sve više satova plivanja otkazuje. Spasilac s početka priče se boji kako će Njemačka postojati društvo neplivača.

“Sad moramo skratiti radno vrijeme, na žalost kupača, jer nas nema dovoljno”, kaže spasilac i dodaje kako je zabrinut zbog niske plaće. Uostalom, na njemu i njegovim kolegama leži velika odgovornost: moraju nadzirati 375 četvornih metara vodene površine.

Video: Dva mlada Hrvata poginula u Njemačkoj: Tek drugo jutro uočen je njihov motor u travi

 

Komentara 3

ZU
Zurka
09:31 13.06.2023.

2200 € bruto?! Pa to je minimalac u DE! I jos se cude sto ne mogu naci radnike? Postali su gramzivi kao i nasi poslodavci.

SA
sasoon
09:25 13.06.2023.

Nema ljudi? A da nije možda plaća mala? Da karikiram, da je navedena plaća od 15,000€ mjesečno da li bi bilo ljudi? Bilo bi ih i viška, znači treba ponuditi nešto više novca.

LI
lietuva
10:43 13.06.2023.

Njemačka udruga profesionalnih SPASILACA

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije