Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
reinfekcija

Dva puta se zarazio koronom: 'Osjećaj je užasan, nemam snage ni za što'

Rijeka: Veliki broj turista čeka u redu kako bi se testirali na koronavirus
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
30.08.2020.
u 22:58

Iako je liječnik moj drugi test bacio u smeće, u bolnici su uradili novi i tako se pokazalo da sam jedini Nijemac koji se zarazio dva puta, rekao je

Hrvat koji živi u Njemačkoj Stjepo Jelečević u samo nekoliko mjeseci dva se puta zarazio koronavirusom. Drugi se put zarazio u kolovozu kada je bio na odmoru u Hrvatskoj. 

"Kad sam doktoru rekao da sam u travnju imao koronu, on je taj test bacio u smeće i rekao da nema potrebe da radi drugi test i da ne mogu dobiti drugi puta koronu. Međutim, tri dana kasnije sam završio u bolnici", rekao je za 24sata.

"Inače sam srčani bolesnik pa su me u travnju odmah testirali. Test je ispao pozitivan. Tad nisam imao izražene simptome kao sad. Bio sam u izolaciji 18 dana, a 10.5 sam dobio, ali bez testiranja, odobrenje od liječnika da sam u potpunosti zdrav. Radio sam normalno do 6.7., a nakon toga sam doša u Hrvatsku na godišnji odmor. Prvo sam bio na Hvaru, a zatim sam otišao u Županju. Dana 10. 8. sam imao temperaturu preko 40°C. Odlučili smo se vratiti u Njemačku, ali nisam mislio da imam koronu jer su tad bili govorili da je nemoguće se dva puta zaraziti", rekao je Jelečević koji se trenutno nalazi na kućnoj njezi i dodao:

"Iako je liječnik moj drugi test bacio u smeće, u bolnici su uradili novi, ali i na COVID-19 i na običnu gripu. I tako se pokazalo da sam jedini Nijemac koji se zarazio dva puta. Ostavili su me u bolnicu, a kako nisam mogao normalno disati, htjeli su me staviti na respirator, ali na kraju ipak nisu jer bi to ostavilo veće posljedice". 

"Izolirao sam se u jednu sobu. Živim sa suprugom i dvoje djece, koji su se testirali i, nasreću, svi su negativni. Imam velike glavobolje i jako sam slab, ali sad nešto lakše dišem, no osjećaj je užasan. Mišići me jako bole, nemam snage ni za što. U kontaktu sam s nadležnim Zdravstvenim centrom u Njemačkoj, koji me svakodnevno kontaktiraju. Nakon 18 dana od početka bolova i temperature još uvijek ne osjećam da bi mogao ići raditi ili tako nešto. Sutra idem na novo testiranje pa ćemo vidjeti jesam li i dalje pozitivan i gdje će znanstvenici znati više o mom slučaju", ispričao je i istaknuo da, koliko je upoznat, u Hrvatskoj nije nikoga zarazio.

Slučaja reinfekcije nema dovoljno kako bi se utvrdilo kako bolesnici reagiraju, no ona ne znači nužno ponovnu pojavu bolesti. Ako postoji imunosno pamćenje, ono bi trebalo biti dostatno za zaštitu od ponovne zaraze.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar mofo
mofo
00:36 31.08.2020.

Pa kako sa sigurnošću pricate o reinfekciji, a nije napravljen test nakon x dana vec je zaključeno na pamet da je izlječen..? Sta ako cijelo vrijeme ustvari ima koronu pa ovo nije reinfekcija vec ponovno razbuktavanje, moguce zbog dodatnog doticajaa sa vecom kolicinom virusa na odmoru?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije