Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

U Međimurju zabilježen pomor pčela: Sumnja se na trovanje

Foto: eMeđimurje
09.06.2020.
u 10:01

Predsjednik Udruge pčelara Međimurske županije ''Agacija'' Željko Trupković kazao je da prvi poziv u vezi s pomorom pčela zaprimio jučer oko 13 h i da su se slučajevi masovnog pomora pčela samo redali.

Na području Gardinovca, Domašinca, Ferketinca uginule su brojne pčele, a pčelari sumnjaju kako je riječ o masovnom trovanju. Slučaj je prijavljen policiji. 

– Policijska uprava međimurska zaprimila je u 16.30 sati dojavu da su u Gardinovcu i još nekim mjestima uginule pčele u košnicama. Sumnja se na trovanje. Na terenu je veterinarski inspektor koji će utvrditi što se točno dogodilo. Vani su i policijski službenici – rekao je glasnogovornik policije Radovan Gačal. 

Predsjednik Udruge pčelara Međimurske županije ''Agacija'' Željko Trupković kazao je da je prvi poziv o pomoru pčela zaprimio jučer oko 13 h i da su se slučajevi masovnog pomora pčeli samo redati. 

– Službe su na terenu i još uvijek ne znamo što se točno dogodilo, no sumnjamo na trovanje. Također, ne znamo jesu li slučajevi u Ferketincu i Podturnu povezani s onima u Domašincu i Gardinovcu. Pozivamo sve pčelare kojima se to dogodilo da prijave slučaj ovlaštenim institucijama – rekao je Željko Trupković za eMeđimurje.

 

Komentara 3

Avatar IzgubljeniSlucaj
IzgubljeniSlucaj
10:43 09.06.2020.

Sigurno je stup za 5G postavljen u blizini..... ili chemtrails.

ST
Stargazer7
12:15 09.06.2020.

Nacionalne manjine u akciji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije