Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
takvog ga dosad nismo vidjeli

U kojim nas je sve situacijama predsjednik Milanović iznenadio

Krapina: Zoran Milanović dao je izjavu nakon otvorenja Poslovno-tehnološkog inkubatora
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
02.08.2020.
u 09:15

Posebno rijetko moglo se predsjednika Milanovića u javnosti vidjeti u vrijeme karantene, odnosno popularnog "lockdowna", tijekom kojeg je sve odluke prepuštao Vladi i Stožeru

Predsjednik kakvog dosad još nismo vidjeli - takav je Zoran Milanović, složili su se već razni stručnjaci, koji u prvom čovjeku države često nađu kvalitetan materijal za analizu, a mi smo odlučili pobrojiti u kojim se situacijama predsjednik ponio, u najmanju ruku, specifično.

"Tvrda kohabitacija" njega i premijera Andreja Plenkovića počela je na obljetnici Bljeska u Okučanima, s koje je Milanović jednostavno odlučio otići jer se, kako je naknadno objasnio, "jedan sudionik skinuo u odoru s natpisom 'za dom spremni'", u čemu on "nije želio sudjelovati". Otišao je tad natrag u Zagreb, točnije na Pantovčak, a je li ondje bio i 5. srpnja, kad su bili parlamentarni izbori, nitko ne zna. Jer Milanović, ne samo da nije htio da ga se fotografira kad je ubacivao glasački listić u kutiju već je i odbio reći je li na glasovanje izišao.

Na konstituirajućoj se sjednici Sabora također nije pojavio objasnivši to činjenicom da tako pokazuje položaj neovisnosti parlamenta o predsjedniku. Potpisao je izmjene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti kojim su Nacionalnom stožeru civilne zaštite dane veće ovlasti, a onda to kritizirao i kao rješenje predlagao uvođenje izvanrednog stanja.

Odlučio je odlikovati brigade HVO-a koje su sudjelovale u Oluji, što nije učinila ni prethodnica mu Kolinda Grabar-Kitarović, a uspostavio je i otvorene odnose s Generalskim zborom te se založio za uklanjanje Ljube Ćesića Rojsa s crne liste FBI-ja.

Posebno rijetko moglo se predsjednika Milanovića u javnosti vidjeti u vrijeme karantene, odnosno popularnog "lockdowna", tijekom kojeg je sve odluke prepuštao Vladi i Stožeru. S druge strane, čim se situacija malo smirila, zaključio je predsjednik da koronavirus nije tako strašna stvar, odnosno da je otprilike u rangu karijesa, što se može vidjeti i na televiziji, kako je objasnio.

Ključne riječi

Komentara 13

DE
DeepState
09:38 02.08.2020.

Glasao sam za Milanovića, ali je postao naporan. Bavi se objektivno efemernim stvarima, i onime za što nije stručan - rukovanje ne rukovanje, maska /ne maska, da li je Stožer po Ustavu ili nije. Gdje je bio do sada? UU Crnoj Gori? Tamo mu se pokvario avion pa nije otišao u Moskvu?? Pa sjajno, bravo..... Moje mišljenje: Dobar i poduzetan predsjednik bi mogao raditi na ukidanju viza za SAD i Rusiju, mogao bi lobirati da koja strana multinacionalka otvori tvornicu u HR, mogao bi provjeriti šta je zapelo u nabavci aviona za HRZ, mogao bi pitati šta je sa novim Ovršnim zakonom koji se najavljuje već 6 mjeseci, mogao bi pitati pravosuđe koliko je osuđenih za kriminal u privatizaciji. ..itd itd.. 1000 je pitanja koja predsjednik može otvoriti, bez obzira na ovlasti. I svakako manje dociranja s visine, to mu svakako ne treba, ljudi nemaju razinu informacija koju on dobija.

K0
K0mentar
09:34 02.08.2020.

VRH NOVINARSTVA!BRAVO VECERNJI !

DU
Deleted user
08:09 02.08.2020.

Sve isto s koronom kao i 91., dok je opasno i ne znaš što će biti, tišina i katantena , kad prođe opasnost počinju priče i dobrotvorstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije