Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IPAK U DRUGI KRUG

HDZ-u pobjeda u prvom krugu u Karlovcu i Karlovačkoj županiji izmaknula za dlaku

Karlovac: Damir Mandić sa suprugom izašao na izbore
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
17.05.2021.
u 01:21

Neizvjesno je u Ozlju gdje Biserka Vranić iz SDP-a ima 34,71 posto glasova, a Gordana Lipšinić, aktualna gradonačelnica Ozlja kao nezavisna kandidatkinja zaostaje s 31,94 posto podrške.

HDZ-ovim je kandidatima za župana i gradonačelnika Karlovca pobjeda u prvom krugu izmakla za dlaku! Od početka kada su objavljivani privremeni rezultati glasovanja, pa gotovo do kraja prebrojavanja svih glasova imali su preko 50 posto podrške birača, a onda se pokazalo da će ipak u drugi krug. Martina Furdek – Hajdin, aktualna v.d. županice koja je tu funkciju pred kraj mandata kao zamjenica preuzela od HDZ-ovog Damira Jelića, vodila je do pred kraj prebrojavanja, da bi na kraju dobila 49,20 % podrške birača i za mjesto županice borit će se u drugom krugu sa SDP-ovim Stjepanom Mikulandrićem koji je dobio 28,71 posto podrške birača. 

U Karlovcu je aktualni HDZ-ov gradonačelnik Damir Mandić sa prvih 57 % podrške izbornu utrku završio sa 47,79 % podrške, a u drugi će krug sa Davorom Petračićem (SDP, HSS, Reformisti). 

No, u Ogulinu, Slunju i Dugoj Resi gradonačelnici su, obzirom da su dobili premoćni broj glasova u odnosu na druge kandidate,  poznati već u prvom krugu! U Ogulinu SDP-ov Dalibor Domitrović sa 57,84 % podrške birača ostaje gradonačelnik u drugom mandatu. U Slunju je HDZ-ova Mirjana Puškarić sa 67,77 % podrške birača postala prva žena na čelu Slunja.

Dugu Resu će ponovno voditi HSS-ov Tomislav Boljar koji je dobio preko 66 % posto podrške birača. Nezavisna Gordana Lipšinić više neće biti prva dama Ozlja; nova gradonačelnica birat će se između Lidije Bošnjak, inače djelatnice gradske uprave koju podupire HDZ i SDP-ove Biserka Vranić koja je bila gradonačelnica Ozlja prije Gordane Lipšinić.

HDZ i SDP uglavnom su u Karlovačkoj županiji zadržali gradove i općine koje su i do sada vodili. I dok će HDZ to još morati dokazivati u drugom krugu u većini sredina, SDP je sve svoje pozicije zadržao već u prvom krugu ovih izbora; mjesto gradonačelnika Ogulina, te načelnike Plaškog i Kamanja koji, sudeći po broju osvojenih glasova ostalih kandidata, gotovo da i nisu imali ozbiljnu konkurenciju. 

>> VEČERNJI TV Damir Jugo: SDP je najveći gubitnik izbora

Komentara 1

E9
E 93
09:11 17.05.2021.

Adze samo po selundrama pobjedjuje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije