Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost pred vratima

U Jadranu se pojavila jedna od najotrovnijih životinja, svojim izgledom privlači kupače

Portugalska galija
Foto: Getty
23.09.2018.
u 16:46

U Italiji je prije nekoliko godina zabilježen i smrtni slučaj kad je preminula žena koja je dirala portugalsku galiju

Portugalska galija, odnosno portugalska lađica koja pripada u skupini žarnjaka, ali zapravo nije meduza, pojavila se posljednjih tjedana na talijanskoj obali Jadranskog mora, između gradova Pescare i Barija. 

Ova atraktivna životinja smrtonosna je, a zbog svojeg izgleda privlači pozornost kupača, pogotovo onih mlađih.

Živi na površini mora, doseže veličinu od 28 do 30 centimetara, a čovjeku može dodirom nanijeti strašnu bol, točnije ubodom koji može dovesti i do srčanog udara i posljedično smrti, piše Glas Istre.

Foto: Getty Images

Talijanski mediji prenose kako je opasna portugalska lađica, znanstvenog imena Physalia physalis, tropska morska vrsta koja može biti i smrtonosna, a zbog čega su stručnjaci odmah upozorili ljude da se udalje čim je vide.

U Italiji je prije nekoliko godina zabilježen i smrtni slučaj kada je preminula žena koja je dirala portugalsku galiju. 

Ključne riječi

Komentara 31

JO
jocoudriga
20:01 23.09.2018.

Stiže u ponedjeljak oluja svih oluja, komarci koji prenose tešku bolest ubijaju starce na sve strane,smak svijeta samo što nije otpočeo,otrovne morske životinje izvršile invaziju na Jadranu....imali još vijesti u rubrici "a onda je uslijedio šok"? Na čemu ste vi tamo?Kokainu ?

IK
Iz_kamena
19:38 23.09.2018.

Dobro je što srbija nema more. Njih bi još više ugrozilo.

DH
dalibor.hren
19:07 23.09.2018.

Ako nije meduza, u koji razred spada, gospodo stručnjaci? Je li polip, režnjak, kubomeduza ili "novinarska patka"? Možda je Karolina???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije