Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MANJE OD 4 POSTO ZARAŽENIH

U Istri epidemiološka slika sve bolja: 'Brojke daju vjeru da uđemo u zelenu zonu'

Pula: Povoljna epidemiološka situacija na području Istarske županije
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/2
04.02.2021.
u 20:30

U zadnjem tjednu testirano je 1.786 osoba ili 852,2 testiranih na 100.000 stanovnika i bilo je pozitivno 49 osoba

Ravnatelj istarskog Zavoda za javno zdravstvo Aleksandar Stojanović rekao je u četvrtak kako je u prva tri dana prošloga tjedna bilo 35 novozaraženih koronavirusom, a u prva tri ovoga 14 manje, pa ti brojevi županijskom Stožeru daju vjeru da bi u bližoj budućnost Istra mogla u zelenu zonu.

U zadnjem tjednu testirano je 1.786 osoba ili 852,2 testiranih na 100.000 stanovnika i bilo je pozitivno 49 osoba ili 2,7 posto ukupno testiranih, naveli su iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Dodali su kako je uvjet kojeg je postavila EU za svrstavanje u zone je više od 300 testiranih na sto tisuća stanovnika. 

Prema tim pokazateljima i EU kriterijima, Istarska županija je od prošlog tjedna klasificirana u narančastu zonu, jer je 14-dnevna kumulativna stopa zaraženih između 25 i 150 na sto tisuća stanovnika, ali je postotak pozitivnih u zadnjem tjednu manji od četiri posto. 

"Trend je dobar jer već sedmi tjedan zaredom imamo pad broja novooboljelih, iako okruženje nije nimalo povoljno. U ovom trenutku od iznimne je važnosti zadržati ovo stanje što je duže moguće" , izjavio je za Hinu ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Aleksandar Stojanović

Primjerice u prva tri dana prošloga tjedna u Istri je potvrđeno 35 novozaraženih osoba, a u prošla tri dana, od ponedjeljka do srijede, potvrđeno je 21 novozaraženih, odnosno 14 manje.

 Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac je rekao kako je Istra daleko od dobivene bitke protiv koronavirusa, ali da ti brojevi daju vjeru kako bi u bližoj budućnost mogli ući u zelenu zonu.

"Brine nas okruženje gdje situacija nije povoljna, a mi definitivno nismo izolirani otok" , poručio je načelnik Dino Kozlevac i dodao kako će upravo zato Stožer dobro razmotriti situaciju i oprezno popuštati mjere, kada za to dođe vrijeme.       

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije