Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMOTESTIRANJE

U Hrvatsku stigao kućni test na koronavirus, evo koliko košta i kako se koristi

Ilustracija
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
26.05.2021.
u 18:11

Očekuje se da bi do kraja petka sve zainteresirane ljekarne i trgovine za promet na malo mogle ponuditi građanima takav test

U Hrvatsku je stigao kućni test na koronavirus. Radi se o testu koji se koristi na površini nosa, nosni bris je na oko 2-2,5 cm. Nakon uzimanja brisa stavlja se u tekućinu, a rezultati su gotovi za 15 do 20 minuta. U maloprodaji će koštati 75-85 kuna.

- Medika ih je danas zaprimila od uvoznika - to su testovi za samotestiranje. To su prvi testovi koji su prijavljeni i odobreni od strane HALMED-a. Dobili smo prvu količinu i nadam se da će do kraja dana biti zaprimljeni, a sutra ujutro će krenuti distribucija po ljekarnama u cijeloj Hrvatskoj, kazao je član uprave Medike Jakov Radošević za HRT.

Očekuje da bi do kraja petka sve zainteresirane ljekarne i trgovine za promet na malo mogle ponuditi građanima takav test. ali i da će uskoro u Hrvatsku doći testovi i drugih proizvođača.

Na upit ima li već zainteresiranih za testove od strane velikih hotelskih kuća kazao je da Medika kao veledrogerija ima pravo distribuirati te testove isključivo ljekarnama i specijaliziranim tgovinama na malo. Svi drugi koji su zainteresirani za taj test mogu ga nabaviti tamo.

Ključne riječi

Komentara 5

EP
Epil
18:33 26.05.2021.

Da li je netko od vas naivno pomislio da se HDZ rodje i pajde i ovdje nece ugraditi? Taj test kosta u njemackom Aldiu 4.95€, dakle 37 kn a kod nas kosta 75-85 kn! Zamolit cu kolege komentatore za totalni bojkot tog "proizvoda" za tovljenje HDZ rodja i pajda.

FA
fajlpz
22:45 26.05.2021.

Taj test u Njemačkoj košta od 3.95 do 4.95 eura pa vidite koliko smo mi bogatiji od tih jadnih Njemaca.Nije čudo da su stalno nezadovoljni.

VL
_________
20:09 26.05.2021.

U Njemačkoj se kupuje u supermarketima i košta 3,5 do 4 eura. Kod nas se kupuje u ljekarnama i košta 100 kuna. Jel to mi plaćamo porez na Hrvatstvo? Inače, žešća glupost je dati i jednu jedinu kunu za test koji ne dokazuje ništa i kojeg ne priznaje nitko.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije