Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(Ne)sigurnost

U gotovo sve međimurske škole može se ući bez problema

'19.10.2010., Drzimurec-Strelec- Podrucna skola Drzimurec-Strelec, u kojoj je roditelj prijetio uciteljici. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
19.10.2010.
u 16:35

Idućeg tjedna sastat će se Učiteljsko vijeće i raspraviti o dodatnim mjerama sigurnosti u školi

Područna škola u Držimurec-Strelcu počela je zaključavati ulazna vrata nakon ispada umirovljenog učitelja koji je privatni dug došao utjerivati kod učiteljice na nastavi.

U područnu školu ušao je 11. listopada stariji muškarac i počeo pratiti učiteljicu (36), vrijeđajući je i prijeteći joj. Učiteljica je incident prijavila policiji, a kada je razgovarala s policajcem, prišao im je mlađi muškarac i zaprijetio joj smrću. Pokazalo se da je to bio sin muškarca koji je "posjetio" školu u Držimurec-Strelcu. Doznalo se da su obojica – prosvjetni djelatnici.

Glasnogovornik Policijske uprave Krunoslav Gosarić potvrdio je da su zaprimili prijavu. Utvrđeno je da slučaj nema veze sa školom jer se stariji muškarac, inače, umirovljeni učitelj, došao raspitivati kada će mu učiteljičina obitelji vratiti dug.

Nisu, veli, utvrđeni elementi narušavanja javnog reda i mira, a izvješće će proslijediti državnom odvjetništvu.

Ravnateljica matične škole u Orehovici Đurđa Horvat kazala je jučer da je umirovljeni učitelj nakon incidenta došao u školu i ispričao se, kazavši da je bio pod velikim stresom zbog duga koji ne može naplatiti.

– Sve smo razjasnili – kazala je.

Učiteljica i njezini kolege zgroženi su njegovim postupkom, a otvoreno je i pitanje sigurnosti djece i nastavnika. Ravnateljica kaže da će se idućeg tjedna sastati Učiteljsko vijeće i raspraviti o dodatnim mjerama sigurnosti.

– Zaključavaju se ulazna vrata škole jer dvoje dežurnih učenika ne može odlučivati o tome tko može, a tko ne može ući u školu – kaže ravnateljica.

Povod tomu nije samo taj incident nego i česti dolasci odraslih mještana romskog naselja Piškorovec, koji nemaju veze sa školom.

Ravnateljica Horvat kaže da će se na sjednici Učiteljskog vijeća raspravljati i o tome da nastavnici ranije dolaze u školu, kako bi dočekali prve učenike, a razmišlja se i o pojačanim dežurstvima na hodnicima.

– No, nema mjesta panici – kazala je jučer Đ. Horvat

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije