Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Željeni smjer

U Gimnaziji Karlovac čak 60 posto učenika ima više od 60 bodova

upisi1
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
03.07.2012.
u 10:44

Četiri razreda općeg smjera popunjena su već prvog dana prijava, a za CNC operatora u Tehničkoj školi dvostruko više prijava

Sva četiri razreda općeg smjera su popunjena. Nešto slobodnih mjesta ima još u jezičnom i prirodoslovno-matematičkom programu. Što se tiče dodatnih bodova, kriteriji su ove godine nešto sniženi, ali više od šezdeset posto učenika ima šezdeset i više bodova. Vrlo se vjerojatno neće moći svi upisati – poručio je Damir Mandić, ravnatelj Gimnazije Karlovac, ispred koje su jutros brojni učenici čekali na red za predaju dokumenata.

Tako je i tijekom ovogodišnjih upisa u prve razrede srednjih škola Karlovačke županije, u kojima je odobreno 1518 mjesta ili 245 više nego je učenika, veliki interes bio upravo za gimnazijske programe.

 U Tehničkoj školi Karlovac dvostruko više prijava od predviđenih mjesta bilo je za CNC operatora. Mnogi su se prijavili i za računalnog tehničara za strojarstvo.

 – Tehnička su zanimanja vrlo tražena. Ta ‘branša” uspješna je bez obzira na krizu. Stoga roditelji usmjeravaju svoju djecu upravo u takve programe – rekao je ravnatelj škole Mile Lulić. Za hotelijersko-turističke tehničare i poslovne tajnike u Ekonomsko-turističkoj školi nakon prvog dana ostalo je još četiri do pet mjesta, a za ekonomiste desetak.

Ravnateljica Mješovite industrijsko-obrtničke škole Snježana Erdeljac kaže da su zadovoljni dosadašnjim odzivom učenika. Popunjeni su razredi za frizere, kozmetičare, pedikere i arhitektonske tehničare. Nešto je slabiji interes za zidare, autolakirere, montere suhe gradnje. Za zanimanje rukovatelj samohodnim građevinskim strojevima popunjeno je 6 od 12 predviđenih mjesta, a građevinske tehničare 13 od 28. Javilo se i osam mesara.

– S obzirom na manjak učenika i dugogodišnji slab interes za pojedine programe, prijavljena tri zidara u prvom krugu ljetnog upisnog roka veliki su uspjeh – napominje ravnateljica Erdeljac.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije