Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zimski uvjeti

U dijelovima Hrvatske pada snijeg, a bit će ga još; HAK: Odgodite putovanja ako možete

Snijeg u Zadvarju
Foto: Matko Begovic/PIXSELL
1/7
22.01.2023.
u 06:57

U ponedjeljak će biti oblačno, na zapadu i u gorju često uz snijeg i stvaranje snježnog pokrivača, a duž obale i u Slavoniji kišu i ponegdje susnježicu.

Danas nas očekuje pretežno oblačno, u većini krajeva povremeno sa snijegom, a uz obalu i kišom. U Dalmaciji pljuskovi s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, a južnije istočnjak i jugo. Najviša dnevna temperatura zraka između -1 i 3, a na Jadranu 6 i 11 °C.

U većem dijelu unutrašnjosti i dijelu Dalmacije otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica. Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru, Lici, sjeverozapadu Hrvatske i unutrašnjosti Dalmacije. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Upozoravajau se vozači da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez propisne zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje.

Video: Brela zatrpao snijeg

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama:

- iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca;

- iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto trenutno nema slobodnog cestovnog pravca.

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za sva vozila:

- dionicom autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za sve skupine vozila, osim za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, je starom cestom kroz Gorski kotar-DC3 uz obaveznu zimsku opremu);

- autocestom A7 Draga-Šmrika;

- Jadranskom magistralom (DC8) Senj-Sveta Marija Magdalena.

Promet je dopušten samo za osobna vozila:

- dionicom autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje;

- autocestom A6 između čvora Kikovica i čvora Čavle;

- državnom cestom Gospić-Karlobag (DC25);

- državnom cestom Gračac-Zaton Obrovački (DC27);

- državnom cestom Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);

- na Paškom mostu.

Na Krčkom mostu i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće (DC99) te lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće (LC58107 ) promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

U ponedjeljak će biti oblačno, na zapadu i u gorju često uz snijeg i stvaranje snježnog pokrivača, a duž obale i u Slavoniji kišu i ponegdje susnježicu. U utorak u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu mjestimice kiša, a u gorju i dalje snijeg. Potom postupno raskidanje naoblake, najprije duž obale. Puhat će umjeren i jak sjeveroistočni vjetar, na Jadranu jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, samo na jugu jugo i južni vjetar. U utorak vjetar prolazno slabiji. Temperatura u blagom porastu, izvijestio je DHMZ.

Video: Brza cesta  Solin - Klis

Ključne riječi

Komentara 1

SL
slatix
11:17 22.01.2023.

Prvo te prisile da kupiš zimsku opremu i kada bi ona trebala poslužiti u punome smislu kažu nemoj voziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije