Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KIŠA NA MORU

Prognoza za iduće dane: Čeka nas još snijega, u gorju i obilnijeg

Snijeg u Dalmaciji
Foto: Čitatelj
1/4
21.01.2023.
u 22:08

Nedjelja premda hladna, bit će toplija od iznenadno snježne subote. Međutim, u cijeloj zemlji su i dalje moguće oborine i jak vjetar

Nakon dana kojega je obilježio snježni val, nedjelja kopnu donosi susnježica i snijeg, a moru i kišu uz malo slabiji vjetar. Na istoku zemlje ujutro još malo snijega i susnježice, a zatim pretežno oblačno i uglavnom bez oborine uz slab do umjeren vjetar i više temperature od subotnje. U središnjoj Hrvatskoj oblačno s povremenim sa snijegom, umjerenim vjetrom i temperaturama između -1 i 2 °C. Gorskoj Hrvatskoj posvuda nastavit će padati snijeg i temperature će se održati ispod 0 °C.

Na sjevernom Jadranu povremeno se očekuje probijanje sunca, ali podno Velebita i na širem riječkom području ponegdje moguće je malo susnježice ili snijega. Najniža temperatura bit će od 1 do 6 °C uz buru slabiju od subotnje, ali i dalje s jakim i olujnim udarima. More valovito i jače valovito.

20.01.2023, Rakovica - Na podrucju Like pada sitan snijeg. Na cesti su zimski uvjeti zbog cega je obavezna zimska oprema za sva vozila. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL, ilustracija

- U prvom dijelu nedjelje u Slavoniji, Baranji i Srijemu ponegdje još malo snijega i susnježice, a zatim pretežno oblačno i uglavnom bez oborine. Vjetar slab do umjeren sjeverni. Dnevna temperatura u istočnim područjima viša od subotnje, u Podunavlju moguće i do 5 °C.

U središnjoj Hrvatskoj oblačno, povremeno sa snijegom, najviše na području Banovine i Korduna. Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni vjetar. Temperatura uglavnom od -2 do 1 °C.

U nedjelju u gorskoj Hrvatskoj posvuda ispod 0 °C i padat će snijeg, osobito u Gorskome kotaru i sjevernoj Lici. Na sjevernom Jadranu će se ponegdje probijati sunce, najniža temperatura bit će od 1 do 6 °C, a uglavnom podno Velebita i na širem riječkom području ponegdje malo susnježice ili snijega. Bura slabija nego u subotu, ali i dalje s jakim i olujnim udarima. More u početku još valovito i jače valovito.

U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno, mjestimice uz susnježicu i snijeg, a na moru i kišu, prema otvorenom i izraženiju, uz moguću grmaljvinu. Puhat će umjerena i jaka bura te istočnjak, ponegdje i jugo uz umjereno valovito i valovito more. Ujutro hladno, a najviša temperatura zraka od 3 °C u Zagori do 10 °C na otocima.

Na jugu Hrvatske umjereno i jako jugo, sjeverno od Pelješca istočnjak. Temperatura zraka od 2 °C ujutro u dolini Neretve do 12 °C danju na otocima. Prevladavat će oblačno s kišom, pa i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, a lokalno može biti i tuče - rekao je u HRT-ovoj prognozi Tomislav Kozarić iz DHMZ-a.

Dodao je kako će 'u prvim danima idućeg tjedna u gorskim predjelima biti oblačno uz snijeg, u ponedjeljak i obilniji'.

- U nizinama u unutrašnjosti uz višu temperaturu povremeno kiša, osobito u ponedjeljak, kad će na zapadu još biti i snijega. U srijedu većinom prestanak oborina, ponegdje i smanjenje naoblake. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni i istočni, na početku tjedna i jači.

Na Jadranu u ponedjeljak još povremeno kiša, ponegdje i u obliku pljuskova s grmljavinom, na sjevernom dijelu i snijeg. Zatim prestanak oborina i postupno razvedravanje, najprije u Dalmaciji - rekao je Kozarić.

>> VIDEO: Bura i snijeg na splitskom području

 

Komentara 1

Avatar 100percentFedUp
100percentFedUp
00:44 22.01.2023.

Ljudi jos nisu svjesni sto sve globalno zatopljenje sa sobom nosi... Putin nas je spasio od plandemijskih mjera i za to cu mu vjecno biti zahvalan. Od globalnog zatopljenja ce nas spasiti snjezne oluje i temperature debelo ispod nule... Cujem da mafija sada stidljivo spominje vanzemaljce, ali dobro... u prici o vanzemaljcima najvjerojatnije ima mnogo vise istine...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije