Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKI VRMENSKI UVJETI

Sljemenska žičara prestala s radom zbog jakog vjetra, prometuje samo autobusna linija

21.01.2023.
u 17:39

HAK je ranije objavio kako je na Sljemenskoj cesti sa zagrebačke strane veći broj vozila te da dolazi do povremenih zastoja.  Pozvali su ljude da automobila ne kreću iz smjera Zagreba prema vrhu.

Zagrebački Holding objavio je kako je zbog vremenskih uvjeta s radom prestala žičara. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, odnosno jakoga vjetra, žičara je prestala s radom u 16.30 sati. Za dolazak na Sljeme, kao i za povratak, u prometu je autobusna linija 140 (Mihaljevac - Sljeme) na kojoj su uključeni dodatni prijevozni kapaciteti, no linija prometuje otežano, odnosno uz povremena odstupanja zbog velikog broja osobnih vozila parkiranih na dijelu trase, objavili su iz Holdinga.

HAK je ranije objavio kako je na Sljemenskoj cesti sa zagrebačke strane veći broj vozila te da dolazi do povremenih zastoja.  Pozvali su ljude da automobila ne kreću iz smjera Zagreba prema vrhu.

Snijeg i na obali

Cijela Imotska krajina je pod snijegom, njegova visina dostiže i 25 centimetra, ali sve su ceste na području splitsko-dalmatinske županije očišćene i prohodne za promet, doznaje se voditelja zimske službe Županijskih cesta u Splitu Petra Vuletića.

Snijeg je u nekim dijelovima Imotske krajine napadao i do 25 centimetra visine te u pojedinim zaseocima otežava izlazak žitelja iz kuća, ali sve smo ceste uspjeli očistiti od snijega i one su prohodne za pomet, rekao je Hini Vuletić.

Izvijestio je da je na terenu 25  kamiona i ralica koji na području Splitsko-dalmatinske županije čiste snijeg s prometnica i bacaju na njih sol.

Dodao je da je mehanizacija zimske službe Županijskih cesta raspoređena od kaštelanskog zaleđa, preko sinjskog područja te u Imotskoj krajini, Vrgoračkom području i i Omiškom zaleđu.

"Intervenirali smo i na otoku Braču  gdje je također bilo oborina snijega", kazao je Vuletić.

Ključne riječi

Komentara 5

BO
Bojans
00:37 22.01.2023.

Stara žičara je bila zakon a ovo je sranje

Avatar Dars
Dars
20:10 22.01.2023.

Meni ti Bandić nije bio nikada izbor jer ne podnosim komuniste i lopove.

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
21:43 21.01.2023.

Koliko je bio jak vjetar i za koju brzinu je projektirana žičara? Je li se kod odabira trase vodilo računa o meteorološkim podacima za vjetar? Nije vrag da smo dobili novi Maslenički most?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije