Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGIJA I PANDEMIJA

U BiH se danas dogodio "crni" rekord: Umrlo je 99 osoba zaraženih koronavirusom

Foto: Pixsell
1/2
06.04.2021.
u 13:33

U Federaciji BiH i daje vrijedi zabrana kretanja u noćnim satima, dok u RS-u nema policijskog sata

U Bosni i Hercegovini u utorak je zabilježen rekordni dnevni broj umrlih s dijagnozom covid-19, jer je u protekla 24 sata potvrđeno čak 99 takvih smrtnih slučajeva.

Prema podacima entitetskih zavoda za javno zdravstvo, od ponedjeljka su umrle 63 osobe kod kojih je ranije potvrđena zaraza, a u Republici Srpskoj 33. Još tri smrtna slučaja su s područja disktrikta Brčko. Uz nove slučajeve potvrđene u utorak u BiH je do sada preminulo ukupno 6978 osoba.

Prema podacima koje prikuplja američko medicinsko sveučilište John Hopkins, BiH je sada peta na svijetu sa 203 smrtna slučaja povezana s koronavirusom na 100 tisuća stanovnika. Iako je broj umrlih najveći od izbijanja epidemije u ožujku 2020., broj novozaraženih smanjuje se u odnosu na prethodni tjedan. Tako je nakon testiranja više od 5500 uzoraka zaraza potvrđena kod 1093 osobe.

Prošlog tjedna dnevne brojke zaraženih bile su rekordne pa je u jednom danu zabilježeno više od dvije tisuće takvih slučajeva.

U BiH su i dalje na snazi različite mjere ograničenja pa je tako u većem dijelu Federacije BiH zabranjen rad ugostiteljskih objekata, dok u RS mogu raditi terase kafića i restorana.

U Federaciji BiH i daje vrijedi zabrana kretanja u noćnim satima, dok u RS-u nema policijskog sata. 

Komentara 4

US
Usputni
15:27 06.04.2021.

A obavljeno je svih 99 autopsija? Ako nije, onda gadno lazete!

XA
xaron
18:03 06.04.2021.

I sada bi mi ko trebali da ih żalimo ?

PV
prcko.vita
19:19 06.04.2021.

Neće ni Hrvatska puno bolje proći... pogledajte brojke... sutra nas očekuje preko 3000 novozaraženih i presica stožera koji vodi taktiku zvana kamilica. Hrvatska ima skoro 300 tisuća registriranih zaraženih, kada poslušamo Đikića i druge znanstvenike koji kažu da je stvarni broj puta deset, dolazimo do spoznaje da je to u stvari 3 milijuna ljudi, dakle, uskoro ćemo steći imunitet krda, stožer nam nije ni trebao takav da se moramo svi zaraziti virusom, samo ih bezveze plaćamo. Sramota su Hrvatske, pustili virus da se širi vertikalno eto kakve su im to mjere?! Sramota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije