Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
URANILI

Beč otvara otvara Božićni sajam ranije nego ikada: Jelka već postavljena

Beč: Vrijeme adventa u glavnom gradu Austrije
Foto: Vedran Mulovic/PIXSELL
1/5
30.10.2023.
u 12:19

Božićni sajmovi u Beču tradicionalno se održavaju već 300 godina. Ovogodišnji Božićni sajam ispred bečke Gradske vijećnice biti će otvoren od 10. studenoga do 26. prosinca ove godine.

Tek je kraj listopada, a Austrija se već naveliko priprema  za ovogodišnji Božić i božićne blagdane. U glavnom gradu Beču, na trgu ispred bečke Gradske vijećnice (Rathausplatz) već je postavljena božićna jelka. Visoka 26 metara i stara oko 140 godina. Donirala ju je pokrajina Južni Tirol u Italiji, u kojoj živi mnoštvo Austrijanaca.

Bečki božićni sajam ispred Gradske vijećnice se ove godine otvara već 10. studenoga, što je ranije nego ikada prije. Toga će dana, kako su najavili nadležni “gradski oci” na svečanom otvorenju božićna jelka biti i službeno osvijetljena. Svečanosti će biti nazočni bečki gradonačelnik Michael Ludwig i pokrajinski poglavar Južnog Tirola, pokrajine koja ove godine poklanja božićno drvo, Arno Kompatscher.

Božićni sajmovi u Beču tradicionalno se održavaju već 300 godina. Ovogodišnji Božićni sajam ispred bečke Gradske vijećnice biti će otvoren od 10. studenoga do 26. prosinca ove godine.

Kako je najavljeno, oveće se godine osigurati dodatna mjesta za posjetitelje, između ostalog, i  njih 200-njak na mjestima gdje se prodaje kava. Ukupno će biti postavljeno oko stotinjak prodajnih štandova, od čega 22 posto ugostiteljskih. Ono, o čemu se je posebno vodilo računa je da su proizvodi organske kvalitete i po mogućnosti regionalnog i sezonskog karaktera. A to je, kako napominje organizator sajma je slučaj u čak 78 posto slučajeva.

Ove će se godine, kao i prošle, na nekim štandovima prodavati isključivo punč. Na drugima će uz punč biti i kuhanog vina, uz razne druge kulinarske poslastice. Uglavnom, za svakoga ponešto, tvrdi organizator, koji dobro znade da uz jelo i piće izuzetno dobru prođu imaju i razne privlačne rukotvorine i maštovite lutke. Naravno i dječje igračke koje mnoge roditelje s djecom privlače na šetnju i obilazak štandova. Najavljen je i prigodni sajamski program, bogat raznovrsnim sadržajima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije