Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEDENI VAL

U Australiji palo najviše snijega u posljednjih 20 godina: Jedna žena poginula, dječak teško ozlijeđen

Foto: Screenshot Twitter
12.08.2019.
u 13:23

Snijeg praćen olujnim vjetrom koji je u nekim dijelovima puhao brzinom i do 120 kilometara na sat počeo je padati u petak

Zbog ledenog vala s juga koji je donio snijeg na jugoistok Australije, tamošnje vlasti upozorile su vozače u državama Victoria i New South Wales da izbjegavaju putovanje.

Snijeg praćen olujnim vjetrom koji je u nekim dijelovima puhao brzinom i do 120 kilometara na sat počeo je padati u petak, a nakon toga se u nedjelju taj ledeni val preselio u Queensland, s nešto nižom temperaturom te donoseći susnježicu i snijeg, javlja The Weather Channel

Prema izvještajima lokalnih medija, neka mjesta zabilježila su najveće snježne padaline u posljednjih dva desetljeća.

Snježno nevrijeme odnijelo je i jedan život

Jedna je žena poginula u petak kada se drvo srušilo na automobil, u kojem su se osim nje nalazili i dvoje njezinih sinova i jedan muškarac. Četverogodišnji sin hospitaliziran je s ozljedama opasnim po život, dok su petogodišnjak i muškarac završili u bolnici s lakšim ozlijedama.

U New South Walesu došlo je do zakrčenja glavne prometnice, gdje je, prema navodima news.com.au, pet automobila ostalo zarobljeno u snijegu

Zbog zatvaranja Velike zapadne autoceste dio stanovnika ostao je odsječen, a u jednom staračkom domu su vjetrovi odnijeli krov zbog čega je evakuirano oko 30 ljudi. No to nisu jedine intervencije koje su tamošnje vlasti morale poduzeti. Otkako je počelo nevrijeme Državna služba za izvanredne situacije u New South Walesu zaprimila je više od 1165 poziva u pomoć.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Dumen
Dumen
15:28 12.08.2019.

Pati ih globalno zatopljenje

Avatar nekakav
nekakav
13:31 12.08.2019.

baš su jadni, prije pola godine asfalt im se topio na cestama, sad su okovani ledom i snijegom.. što aboridžini na to vele?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije