Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema interesa

U 15 srednjih škola neka zanimanja bez prijave u ljetnom roku

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
30.07.2019.
u 06:30

U Primorsko-goranskoj županiji učenici nisu bili zainteresirani za zanimanje alatničar u Srednjoj školi Vladimir Nazor u Čabru, a u Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica u Virovitičko-podravskoj županiji prazna je ostala rubrika za upis za pomoćne kuhare i slastičare.

U petnaest srednjih škola diljem Hrvatske postoje zanimanja za koje se u ljetnom upisnom roku nije prijavio ni jedan jedini učenik. U Zagrebačkoj županiji Srednja škola Ivan Švear u Ivanić-Gradu nije imala nijednu prijavu za pomoćnog bravara, kao ni Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška u Brodsko-posavskoj županiji. Strukovna škola Sisak u Sisačko-moslavačkoj i Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac u Karlovačkoj ostale su bez prijava za pomoćne pekare, a Srednja strukovna škola Varaždin u Varaždinskoj županiji za pomoćne vrtlare i stolare.

U Primorsko-goranskoj županiji učenici nisu bili zainteresirani za zanimanje alatničar u Srednjoj školi Vladimir Nazor u Čabru, a u Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica u Virovitičko-podravskoj županiji prazna je ostala rubrika za upis za pomoćne kuhare i slastičare. U Srednjoj školi Gračac u Zadarskoj županiji nije bilo kandidata za bravare i dimnjačare. Nitko se nije javio ni za prodavača, s nastavom na mađarskom jeziku, u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u Hrvatskoj u Osijeku, kao ni za glazbenika u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku. Ta škola u Šibensko-kninskoj županiji također nije zabilježila nijednu prijavu za cvjećara po prilagođenom programu. Kandidata za upis u glazbenike nije bilo ni u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića u Zagrebu i u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića u Sesvetama.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji bez prijava je ostala Srednja strukovna škola Vinkovci za zanimanje pomoćni soboslikar i ličilac, Srednja škola Jure Kaštelan iz Omiša u Splitsko-dalmatinskoj županiji za pomoćnog kuhara i slastičara, a Gospodarska škola Čakovec u Međimurskoj županiji za tehničara modelara obuće i kožne galanterije, za kojeg školovanje traje četiri godine. Ostalo su uglavnom trogodišnja zanimanja.

Komentara 3

LA
larala
07:49 30.07.2019.

djeca pametnija od onih koji osmišljavaju obrazovanje. ako se već školuju i uče, onda neka to bude za konkretna zanimanja a, ne za tobožnja pomoćna gdje ih u konačnici očekuje isti posao samo manja plača.

MO
moškov
07:53 30.07.2019.

sada se cudite... od svih roditelja u hrvatskoj nitko ne zeli da dijete uci za pomocnog radnika....od opcinskih do najvisih politicara u zagrebu svoju djecu salju u cinovnicka zanimanja...a sirotinju u radnicka zanimanja...odlaze ta vremena...itd

TO
Toni66
10:20 30.07.2019.

e, a Srednja strukovna škola Varaždin u Varaždinskoj županiji za pomoćne vrtlare i stolare. Nitko se nije Prijavio ni da izući za pomičnog tramvajca , te za pomičnog doktora ili pomičnog maloumnoga političara ili grobara . Interes bi bio iio i za jako pomičnog novinara - pardon dali ima uopće nekih drugih ? posao prestaje . Pomočnog popa koji zna smo Oče naš i amen ... Nitko se nije prijavio niti za polu drvosječu pili smo do pla deveta od sredine preuzima kvalificirani . Nitko se nije prijavio ni za polu pomoćnog ( poiolupismenoga policjca ) Ima tko još tih neznanja koja se nude na balkanu a treba ih tu i tamo u Somaliji ili Nigeriji eventualno iako ih imaju oooo ...... A plača je zna se i tu i tamo Somaliskog nivoa... Čudo ludo da dans nitko ne želi da bud u radnom odnosu i da doma sa djecom i jede samo "špek na špagu" pojedeš komad špeka i kad progutaš vučeš sa špagom natrag komad starog kruheka pa opet podmazuješ grlo s istim komadom špeka . P to nije za vjerovati . Da barem imaju obuku za polu Pilota da zna smo poletjeti za poluarhitekta- samo podrume radi bez dozvole polu odvjetnika i recimo frtalj suca ali ništa od toga pametnog , Polu popa koji samo zna zdravo Marjane ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije