Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U 15 srednjih škola neka zanimanja bez prijave u ljetnom roku

U Primorsko-goranskoj županiji učenici nisu bili zainteresirani za zanimanje alatničar u Srednjoj školi Vladimir Nazor u Čabru, a u Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica u Virovitičko-podravskoj županiji prazna je ostala rubrika za upis za pomoćne kuhare i slastičare.
30. srpnja 2019. u 06:30 3 komentara 415 prikaza
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

U petnaest srednjih škola diljem Hrvatske postoje zanimanja za koje se u ljetnom upisnom roku nije prijavio ni jedan jedini učenik. U Zagrebačkoj županiji Srednja škola Ivan Švear u Ivanić-Gradu nije imala nijednu prijavu za pomoćnog bravara, kao ni Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška u Brodsko-posavskoj županiji. Strukovna škola Sisak u Sisačko-moslavačkoj i Mješovita industrijsko-obrtnička škola Karlovac u Karlovačkoj ostale su bez prijava za pomoćne pekare, a Srednja strukovna škola Varaždin u Varaždinskoj županiji za pomoćne vrtlare i stolare.

ILUSTRACIJA SREDNJOŠKOLCI Tehničar videoigara 
– za 23 mjesta borila su se čak 184 đaka

U Primorsko-goranskoj županiji učenici nisu bili zainteresirani za zanimanje alatničar u Srednjoj školi Vladimir Nazor u Čabru, a u Industrijsko-obrtničkoj školi Virovitica u Virovitičko-podravskoj županiji prazna je ostala rubrika za upis za pomoćne kuhare i slastičare. U Srednjoj školi Gračac u Zadarskoj županiji nije bilo kandidata za bravare i dimnjačare. Nitko se nije javio ni za prodavača, s nastavom na mađarskom jeziku, u Prosvjetno-kulturnom centru Mađara u Hrvatskoj u Osijeku, kao ni za glazbenika u Glazbenoj školi Ivana Lukačića u Šibeniku. Ta škola u Šibensko-kninskoj županiji također nije zabilježila nijednu prijavu za cvjećara po prilagođenom programu. Kandidata za upis u glazbenike nije bilo ni u Glazbenoj školi Zlatka Balokovića u Zagrebu i u Glazbenoj školi Zlatka Grgoševića u Sesvetama.

Računalo PROMO Koja su zanimanja budućnosti?

U Vukovarsko-srijemskoj županiji bez prijava je ostala Srednja strukovna škola Vinkovci za zanimanje pomoćni soboslikar i ličilac, Srednja škola Jure Kaštelan iz Omiša u Splitsko-dalmatinskoj županiji za pomoćnog kuhara i slastičara, a Gospodarska škola Čakovec u Međimurskoj županiji za tehničara modelara obuće i kožne galanterije, za kojeg školovanje traje četiri godine. Ostalo su uglavnom trogodišnja zanimanja.

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće
  • larala:

    djeca pametnija od onih koji osmišljavaju obrazovanje. ako se već školuju i uče, onda neka to bude za konkretna zanimanja a, ne za tobožnja pomoćna gdje ih u konačnici očekuje isti posao samo manja plača.

  • moškov:

    sada se cudite... od svih roditelja u hrvatskoj nitko ne zeli da dijete uci za pomocnog radnika....od opcinskih do najvisih politicara u zagrebu svoju djecu salju u cinovnicka zanimanja...a sirotinju u radnicka zanimanja...odlaze ta vremena...itd

  • Toni66:

    e, a Srednja strukovna škola Varaždin u Varaždinskoj županiji za pomoćne vrtlare i stolare. Nitko se nije Prijavio ni da izući za pomičnog tramvajca , te za pomičnog doktora ili pomičnog maloumnoga političara ili grobara . Interes bi bio i ... prikaži još!io i za jako pomičnog novinara - pardon dali ima uopće nekih drugih ? posao prestaje . Pomočnog popa koji zna smo Oče naš i amen ... Nitko se nije prijavio niti za polu drvosječu pili smo do pla deveta od sredine preuzima kvalificirani . Nitko se nije prijavio ni za polu pomoćnog ( poiolupismenoga policjca ) Ima tko još tih neznanja koja se nude na balkanu a treba ih tu i tamo u Somaliji ili Nigeriji eventualno iako ih imaju oooo ...... A plača je zna se i tu i tamo Somaliskog nivoa... Čudo ludo da dans nitko ne želi da bud u radnom odnosu i da doma sa djecom i jede samo "špek na špagu" pojedeš komad špeka i kad progutaš vučeš sa špagom natrag komad starog kruheka pa opet podmazuješ grlo s istim komadom špeka . P to nije za vjerovati . Da barem imaju obuku za polu Pilota da zna smo poletjeti za poluarhitekta- samo podrume radi bez dozvole polu odvjetnika i recimo frtalj suca ali ništa od toga pametnog , Polu popa koji samo zna zdravo Marjane ....