Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tvrtki sestre Zvonimira Šostara 6 milijuna kuna u četiri godine

Ministarstvo turizma Sanamensu je poslove dodjeljivalo izravno, na temelju 2B dodatka javne nabave.
26. rujna 2011. u 22:14 48 komentara 655 prikaza
'18.10.2010., Bjelovar - Damir Bajs, ministar turizma Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
Foto: 'Damir Spehar/PIXSELL'

Ministarstvo turizma u protekle je četiri godine tvrtki Sanamens dodijelilo šest milijuna kuna za sudjelovanje u organizaciji manifestacija, piše Novi list. Vlasnica Sanamensa je Maja Šostar, sestra zagrebačkog pročelnika za zdravstvo Zvonimira Šostara.

Ministarstvo HSS-ovca Damira Bajsa Sanamensu je poslove dodjeljivala na temelju 2B dodatka javne nabave, koji omogućuje da se posao dodjeljuje izravno.Tekst o tvrtki Sanamens Novi list donosi pod naslovom "HSS-ova Fimi media? Damir Bajs državnim milijunima pozlatio tvrtku Sanamens", a ukazuje se na to kako je na isti način poslove dobivala i zloglasna Fimi media, zbog čega su pokrenuti postupci protiv Ive Sanadera, Mladena Barišića i Nevenke Jurak.

Posljednji je posao uz pomoć tog dodatka Sanamensu dodijeljen prije pet dana za nabavu "usluge stručne i tehničke pomoći u organizaciji manifestacije Dani hrvatskog turizma 2011.", za što će ministarstvo platiti 1,9 milijuna kuna. Zanimljivo je da Sanamens organizira i izbor za miss i mistera Hrvatske, a četiri godine pokrovitelj izbora bilo je upravo Ministarstvo turizma.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • funta82:

    svi su oni isti i sve treba stavit u zatvor.

  • domagistar:

    Dali je preko računa te firme kompliciranog naziva ustvari iz državnog buđeta financirano dovođenje starleta na Šostarove derneke ????

  • bilikamen:

    hahahahah, .......jel to sestra onog jahača. Hahahah, pa to je Bandićev pajdo.