Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON STRAVIČNE NESREĆE

Tužiteljstvo pokrenulo istragu protiv vozača kamiona, a žale se i na odluku o pritvoru

Zagreb: U teškoj prometnoj nesreći u naletu kamiona poginulo dijete
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
11.09.2023.
u 15:10

Prema neslužbenim informacijama, prijedlog za određivanjem istražnog zatvora odbijen je jer je Dragan C. iznio obranu, nije ranije kažnjavan, u vrijeme nesreće nije bio alkoholiziran, profesionalni je vozač, nije prekoračio brzinu....

Protiv Dragana C. (45), vozača kamiona, koji se sumnjiči da je skrivio nesreću u kojoj je poginula djevojčica, ODO Zagreb pokrenuo je istragu. Nakon što je  ispitan na tužiteljstvu, gdje je iznio obranu, bio je doveden pred sutkinju istrage zagrebačkog Županijskog suda. Tužiteljstvo je tražilo da mu se odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. No sutkinja istrage je njihov prijedlog odbila,  pa je tužiteljstvo sada najavilo da će se žaliti na tu odluku.

Prema neslužbenim informacijama, prijedlog za određivanjem istražnog zatvora odbijen je jer je Dragan C. iznio obranu,  nije ranije kažnjavan, u vrijeme nesreće nije bio alkoholiziran, profesionalni je vozač, nije prekoračio brzinu.... Policija je inače nakon obavljenog očevida priopćila da je  kamion kojim je upravljao imao neispravni kočioni sustav, a naveli su i da je na mjestu gdje se nesreća dogodila zabranjen promet kamionima težim od 7,5 tona. Kamion kojim je upravljao Dragan C. težak je oko 6,5 tona, a policija je navela i da je vozio brzinom u skladu s ograničenjima.

O žalbi tužiteljstva na odluku da mu se ne odredi istražni zatvor odlučivat će izvanraspravno vijeće, pa će se tek vidjeti hoće li se u nastavku postupka braniti sa slobode. Sumnjiči ga se da je 8. rujna 2023. u 12.34 upravljao neispravnim teretnim automobilom zapadnom kolničkom trakom Ulice Žitnjak, u smjeru juga. Kada je došao do kućnog broja 61, protivno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kako navodi tužiteljstvo,  lakomisleno smatrajući da do štetne posljedice neće doći; na cesti koja ima po jednu prometnu traku namijenjenu za promet vozila u jednom smjeru, nije se zaustavio kada je došao do školskog autobusa, koji je bio zaustavljen na istočnoj kolničkoj traci  jer su u njega ulazila i izlazila djeca.

POVEZANI ČLANCI:

Dragan C. je nastavio  vozeći ravno te je prethodno prošao pored prometnih znakova  koji su označavali da je tu stajalište autobusa i obilježeni pješački prijelaz. Kada je došao kućnog broja 59 iste ulice, propustio se, kaže tužiteljstvo,  pješačkom prijelazu približiti sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno da može zaustaviti svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Zbog toga je prednjim dijelom teretnog automobila naletio na djevojčicu  (9) koja je kao pješak prelazila kolnik iza zaustavljenog školskog autobusa, po obilježenom pješačkom prijelazu, dolazeći okrivljeniku s lijeve strane. Uslijed naleta, djevojčica je odbačena na zapadnu kolničku traku te je uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu preminula.

>> VIDEO Tragedija u Zagrebu: Kamion naletio na dijete, preminulo je

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije