Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUŠTEN NA SLOBODU

Vozač (45) koji je usmrtio djevojčicu na Žitnjaku: 'Iskreno mi je žao, njena rodbina mi je prijetila'

Zagreb: U teškoj prometnoj nesreći u naletu kamiona poginulo dijete
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
11.09.2023.
u 10:38

Bio sam koncentriran na promet i nisam razgovarao na mobitel. Ali ja tu malenu naprosto vidio nisam kad je istrčala na kolnik na pješačkom. I neopisivno mi je žao, branio se vozač na sudu

Na slobodu je pušten vozač kamiona (45) koji je u petak usmrtio 9-godišnju djevojčicu koja se vraćala iz škole na zagrebačkom Žitnjaku. Kako javlja Jutarnji list, DORH je najavio žalbu na tu odluku suda. 

- U šoku sam. Prestrašno je to što se dogodilo, vjerujte mi. Iskreno mi je žao. I sam imam djecu njezine dobi koja idu u školu i to mi je užas. Ta cesta je uska, a curica mi je došla pred kamion iznenada. Stao sam i odmah istrčao pokušavajući joj pomoći. Brzo su došli i doktor i sestra iz obližnjeg Doma zdravlja. Nažalost nije išlo, a rodbina curice mi je prijetila na mjestu nesreće - branio se vozač na sudu. 

- Tog dana sam radio i oko 12 sati sam krenuo prema sjedištu tvrtke na Žitnjaku kako bih napravio pauzu. Vozio sam se trasom koju jako dobro poznajem kao i cijeli taj dio grada jer živim u blizini. Bio sam koncentriran na promet i nisam razgovarao na mobitel. Ali ja tu malenu naprosto vidio nisam kad je istrčala na kolnik na pješačkom. I neopisivno mi je žao. Od 2017. godine, unazad šest godina, radim kao profesionalni vozač - objasnio je. 

POVEZANI ČLANCI:

Podsjetimo, nesreća se dogodila ovog petka oko 12.40 sati kada se vozač kamiona nije zaustavio pred obilježenim pješačkim prijelazom preko kojeg je prelazila djevojčica. Djevojčica je trčala preko prijelaza iza zaustavljenog školskog autobusa iz kojeg je prethodno izašla kada je na nju naletjelo vozilo, priopćila je policija. Naveli su i da je tehničkim pregledom utvrđena neispravnost na kočnicama teretnog vozila. Prijatelji iz razreda oprostili su se od nje lampašima, cvijećem i porukama na mjestu njene pogibije. 
 

Komentara 5

BT
BTW
11:33 11.09.2023.

Kriv je jer nije usporio ispred obilježenog pješačkog prelaza a ako je bio koncentriran na promet kako kaže onda je morao i uočiti zaustavljen školski autobus zaustavljen pored i biti svjestan mogućih opasnosti- djeca izlaze iz autobusa i uglavnom trčkaraju i trče rihetko koje hoda. Čudi me što to be zna a ima djecu te dobi...

Avatar mustafa1
mustafa1
12:31 11.09.2023.

poznaje taj dio i bio je jako koncentriran ali eto nije vidio djete na pjesackom prelazu. 15 godina bi trebalo biti minimalno za ubijanje djeteta na pjesackom prelazu. zamisli, oni njemu prijetili a on je samo zgazio njihovo dijete.

Avatar dugackino
dugackino
11:39 11.09.2023.

u zatvor vlasnik firme jer kamion je prošao tehnički preko veze ako su kočnice neispravne . vozač jer nije odbio voziti neispravan kamion i morao je vidjeti znak škola

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije