Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Afera Carlton'

Tužitelj traži odbacivanje optužnicu protiv Strauss-Kahna!

Dominique Strauss-Kahn
Reuters/PIXSELL
11.06.2013.
u 11:58

Strauss-Kahn bio je optužen zajedno s još nekoliko osoba zbog svodništva u istrazi o seksualnim zabavama u Hotelu Carlton.

Francuski javni tužitelj predložio je danas zatvaranje istrage protiv bivšeg šefa MMF-a Domiquea Strauss-Kahna u slučaju umiješanosti u ilegalni lanac prostitucije zbog "nedostatka dokaza". Iako je France24 ranije pisao da je optužnica odbačena na sudu, kasnije su povukli informaciju, te objavili da suci o tome još moraju odlučiti.

 

Tužitelji iz grada Lillea tražili su da se odbace optužbe, jer očito nisu skupili dovoljno dokaznog materijala. Strauss-Kahn je optužen zajedno s još nekoliko osoba zbog svodništva u istrazi o seksualnim zabavama u Hotelu Carlton.

Strauss-Kahn nije negirao da je posjećivao te zabave, no tvrdio je kako nije znao da su mlade djevojke koje su na njih dolazile plaćene za seks. U Francuskoj je taj slučaj poznat pod nazivom "afera Carlton".

Prije nego su ga zadesila dva "seks skandala", Strauss-Kahn je slovio kao najizgledniji kandidat Socijalističke stranke za kandidaturu na predsjedničkim izborima u Francuskoj. Potom je 1. svibnja 2011. godine uhićen u New Yorku, nakon što ga je sobarica optužila za seksualno napastovanje.

>>Strauss-Kahn nagodbom riješio tužbu za silovanje sobarice

>>Strauss-Kahn i sobarica riješit će spor financijskim sporazumom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije