Naslovnica Vijesti Hrvatska

Tužio Crveni križ jer nije dobio 8000 kuna u poplavi pa izgubio sud

Smatram da je presuda donesena pod političkim pritiskom, navodi Pavlović.
14. veljače 2018. u 23:00 3 komentara 536 prikaza

Sud u Županji presudio je da je tužba Tomislava Pavlovića iz Posavskih Podgajaca, koji je Općinu Drenovce i Hrvatski Crveni križ tužio radi diskriminacije, neosnovana. Pavlović je podnio tužbu jer njemu HCK, prema popisu Općine, nije isplatio 8000 kuna pomoći kao što je isplaćivano mještanima sela u ostalim selima stradalima u poplavi 2014. godine.

Poplave u Grčkoj Zabrinjavajuće Poplave će biti sve učestalije, štete će se zbrajati u milijardama eura!

U obrazloženju suca Antuna Bušića navodi se da sud ne može nikome dosuditi nešto što mu ne pripada, podsjećajući kako je utvrđeno da Pavlovićeva kuća nije bila poplavljena.

- Svakako ću se žaliti na presudu jer smatram da sam diskriminiran. Ako su ta sredstva mogli dobiti svi ostali, kao i oni u drugim selima kojima kuće nisu bile poplavljene, onda mogu i ja kao i svi ostali mještani Posavskih Podgajaca koji su ostali bez tih sredstava. Smatram da je presuda donesena pod političkim pritiskom, navodi Pavlović.

1 / 22
Nakon što je zimska oluja pogodila dio SAD-a, sve je okovao led.

Podsjeća i da su cijeli Posavski Podgajci bili proglašeni poplavnim područjem kao i da je i on imao određenih šteta.

- Bio sam angažiran tjednima na poslovima sanacije od poplave, njive su mi bile pod vodom pa sam imao i štete. Nismo imali vode, a i struja je nestajala. Postojale su i dezinfekcijske barijere – rekao je Pavlović. 

Mario Šiljeg Promjene klime Već osjećamo posljedice – bujice, poplave, ekstremne vrućine... Tomislav Tolušić TOMISLAV TOLUŠIĆ 'Više se ne može očekivati da sve štete podmiri država' Hrvatski Crveni Križ 1. put u povijesti Hrvatski Crveni križ postao član Glavnog odbora Međunarodne federacije društava Crvenoga križa
Hrvatska rukometna reprezentacija
Jeste li znali?
Zašto bi Kauboji mogli postati Dizelaši i zašto su Crnogorci i Makedonci zapeli za lavove?

A1 izdvaja za Vas

 • Hrv:

  Aratoru u Podgajcima poplavljeno 50 kuća, a u Đurićima dvije tri kuće i usput nije nitko dobio batina širiš gluposti, a što se tiče Pavlovića on je u to vrijeme bio pokrenuo akcije u ime cijelog sela jer su sva ... prikaži još! sela dobila naknadu od 8000 kuna iako su djelomično poplavljeni. Spomenu si rampu koja je prokopana i to je rampa koja je pokidana i taj je čovjek u Njmačkoj i nije bilo problema oko prekopavanja.

 • jozomeda:

  moja kuća u gunji posle poplave za rušenje,nisam dobio ni lipe od lipe naše.

 • Avatar arator
  arator:

  Pa kako te nije sram, u Podgajcima stradale dvije tri kuće, da je susjed na kraju sela ( zbog čega je dobio i batina)dozvolio prokopati ispod rampe koju je zazidao ni te dvije kuće ne bi stradale. Sram te bilo!