Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet slučaja iz 2014.

Tužio Crveni križ jer nije dobio 8000 kuna u poplavi pa izgubio sud

14.02.2018.
u 23:00

Smatram da je presuda donesena pod političkim pritiskom, navodi Pavlović.

Sud u Županji presudio je da je tužba Tomislava Pavlovića iz Posavskih Podgajaca, koji je Općinu Drenovce i Hrvatski Crveni križ tužio radi diskriminacije, neosnovana. Pavlović je podnio tužbu jer njemu HCK, prema popisu Općine, nije isplatio 8000 kuna pomoći kao što je isplaćivano mještanima sela u ostalim selima stradalima u poplavi 2014. godine.

U obrazloženju suca Antuna Bušića navodi se da sud ne može nikome dosuditi nešto što mu ne pripada, podsjećajući kako je utvrđeno da Pavlovićeva kuća nije bila poplavljena.

- Svakako ću se žaliti na presudu jer smatram da sam diskriminiran. Ako su ta sredstva mogli dobiti svi ostali, kao i oni u drugim selima kojima kuće nisu bile poplavljene, onda mogu i ja kao i svi ostali mještani Posavskih Podgajaca koji su ostali bez tih sredstava. Smatram da je presuda donesena pod političkim pritiskom, navodi Pavlović.

1/22

Podsjeća i da su cijeli Posavski Podgajci bili proglašeni poplavnim područjem kao i da je i on imao određenih šteta.

- Bio sam angažiran tjednima na poslovima sanacije od poplave, njive su mi bile pod vodom pa sam imao i štete. Nismo imali vode, a i struja je nestajala. Postojale su i dezinfekcijske barijere – rekao je Pavlović. 

Komentara 3

Avatar Budiuvijektu
Budiuvijektu
13:54 15.02.2018.

Pa kako te nije sram, u Podgajcima stradale dvije tri kuće, da je susjed na kraju sela ( zbog čega je dobio i batina)dozvolio prokopati ispod rampe koju je zazidao ni te dvije kuće ne bi stradale. Sram te bilo!

JO
jozomeda
16:48 15.02.2018.

moja kuća u gunji posle poplave za rušenje,nisam dobio ni lipe od lipe naše.

HR
Hrv
17:33 16.02.2018.

Aratoru u Podgajcima poplavljeno 50 kuća, a u Đurićima dvije tri kuće i usput nije nitko dobio batina širiš gluposti, a što se tiče Pavlovića on je u to vrijeme bio pokrenuo akcije u ime cijelog sela jer su sva sela dobila naknadu od 8000 kuna iako su djelomično poplavljeni. Spomenu si rampu koja je prokopana i to je rampa koja je pokidana i taj je čovjek u Njmačkoj i nije bilo problema oko prekopavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije