Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUGO SE OPORAVLJAO

Tuži tvrtku jer je na team buildingu alkoholom oštetio mozak, traži 200.000 funti

pivo
Reuters/Pixell
23.08.2022.
u 15:10

Michael Brockie (28) pao je u komu nakon pijanstva, odnosno pub golfa kojeg je tvrtka organizirala za svoje zaposlenike, a u kojem su obilazili pubove u Readingu i pili alkohol. Dogodilo se to u travnju 2019. godine, a sada je pokrenuo tužbu

Zaposlenik revizorske tvrtke PwC tražio 200.000 funti nakon što je tužio tvrtku zbog oštećenja mozga koje je zadobio na team buildingu. 

Michael Brockie (28) pao je u komu nakon pijanstva, odnosno pub golfa kojeg je tvrtka organizirala za svoje zaposlenike, a u kojem su obilazili pubove u Readingu i pili alkohol. Dogodilo se to u travnju 2019. godine. 

Dvadesetosmogodišnjak je nakon team buildinga zavrđio u bolnici s teškim oštećenjem mozga zbog lega su mu liječnici uklonili dio lubanje te se est mjeseci morao oporavljati, a i dalje ima kognitivne smetnje. 

 

Njegovi odvjetnici smatraju kako bi PwC trebao teretiti za nemar voditelja odjela revizije koji je organizirao događaj. Kažu da se nije brinuo za sigurnost svojih kolega te je vršio pritisak na ljude da sudjeluju na team buildingu te da moraju posjetiti devet barova i pubova u gradu. 

Trebali su popiti kriglu piva u što manje gutljaja, a pobjednik je bio onaj s najnižim rezultatom. To je, tvrde odvjetnici, poticalo prekomjernu konzumaciju alkohola. 

Michael Brockie tu je večer pronađen kako leži na ulici nakon što je pao. 

Nakon oporavka Brockie je nastavio raditi za tvrtku, a prema njegovoj stranici na LinkedInu unaprijeđen je na mjesto menadžera u uredu Readinga u siječnju ove godine - posao koji je prosječno plaćen 64.000 funti godišnje.

- Kao odgovoran poslodavac, predani smo pružanju sigurne, zdrave i uključive kulture za sve naše zaposlenike. Također, očekujemo od svih koji posjećuju društvena događanja da budu odgovorni i da osiguraju vlastitu sigurnost i sigurnost drugih - službena je izjava iz tvrtke. 

Komentara 1

Avatar Storm95.
Storm95.
15:21 23.08.2022.

Ništa što dobar šešir ne bi mogao popraviti. Da je bio pametan i prije, ne bi se oblokao do kome. Tako da ništa, samo mu trebaju platiti doživotnu zalihu šešira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije