Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protuteroristička akcija

Turska: U pucnjavi u Istanbulu ubijene dvije 'teroristkinje'

Turska
Foto: Reuters/ PIXSELL
22.12.2015.
u 20:10

Policija je danas ustrijelila dvije revolucionarke koje su već bile ranjene", ustvrdio je ESP

Dvije "teroristkinje" ustrijelila je turska policija u pucnjavi noću u siromašnoj četvrti Istanbula za koju se smatra da je uporište aktivista krajnje ljevice i Kurda, pišu glasila.

Protuteroristička policija izvela je akciju u "terorističkom uporištu" u četvrti Gaziosmanpaše. Dvije stanarke u jednom stanu zapucale su na policiju koja je uzvratila, dodaje novinska agencija Dogan.

Glasila su samo kratko izvijestila o pogibiji "dviju teroristkinja", ne navodeći kojoj organizaciji pripadaju, ali je manja ilegalna stranka u toj četvrti, Socijalistička stranka potlačenih (ESP), na svojoj mrežnoj stranici objavila informaciju o smrti svojih dviju članica, Yeliz Erbay i Sirin Oeter. – Policija je danas ustrijelila dvije revolucionarke koje su već bile ranjene – ustvrdio je ESP.

Ta je istanbulska četvrt poznata kao uporište pokreta krajnje ljevice i aktivista Radničke stranke Kurdistana (PKK), naoružanog pokreta protiv kojega od prošlog tjedna traje velika vojna operacija na jugoistoku, gdje su Kurdi u većini.

Barem 115 osoba za koje se sumnja da su članovi PKK-a ubijene su u dosad neviđenoj vojno-policijskoj ofenzivi koja još traje u gradovima na jugoistoku Anadolije, na granici s Irakom i sa Sirijom. No ovi podaci nisu potvrđeni iz neovisnog izvora. U operaciji su pale i kolateralne žrtve među civilima i vojnicima.

>> Turska u Kataru uspostavlja vojnu bazu protiv "zajedničkih neprijatelja"

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar superhik74
superhik74
21:08 22.12.2015.

Gradjanski rat u Turskoj se intenzivira. To je u biti dobro jer ce rezultirati smjenom rezima. Sve se placa sve se vraca, sultan je pokusao srusiti sponzoriranjem ISIL terorista Sirijsku vlada a na kraju ce sam biti srusen.

Avatar cera
cera
20:31 22.12.2015.

Ustrijelila???? Policija sa strelama???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije