Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ravnateljica:

'Učiteljice se nisu tukle, samo su se naguravale'

Incident među nastavnicama dogodio se u školi koja bi trebala biti primjer nenasilja
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/3
29.03.2018.
u 18:50

Protiv mlađe učiteljice najavljeno je podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja protiv javnog reda i mira

Što se doista dogodilo u srijedu, pola sata prije podneva u požeškoj Osnovnoj školi Dobriše Cesarića? Naime, prema službenom policijskom izvješću, u prostoru ove škole 51-godišnja učiteljica verbalno je i tjelesno napala 55-godišnju kolegicu, koja je tom prilikom lakše ozlijeđena.

Protiv mlađe učiteljice najavljeno je podnošenje optužnog prijedloga zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U školi u prvom trenutku nisu bili raspoloženi za davanje izjava, osim što su najavili kako će se u utorak sastati Školski odbor koji će razmotriti cijelu situaciju i odlučiti što će učiniti. Rekli su i kako nemili izgred nimalo ne koristi školi i ne doprinosi njezinoj reputaciji, izrazivši žaljenje što se sve dogodilo baš uoči proljetnih praznika i blagdana Uskrsa. Ubrzo se, međutim, oglasila i sama ravnateljica Zvjezdana Krip, koja tvrdi kako nije bila riječ o tučnjavi, nego o nemilu izgredu.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Pozvali policiju

– Pod odmorom nakon četvrtog sata u prostoru školske zbornice došlo je do verbalnog sukoba između dvije učiteljice razredne nastave. Jedna od njih željela se maknuti i prekinuti verbalni sukob te je krenula prema vratima zbornice, na što joj je druga zapriječila izlazak iz prostorije i pri tome je došlo do fizičkog kontakta rukama, jer su istodobno uhvatile za kvaku na vratima – ispričala je ravnateljica. Nakon kratkotrajnog naguravanja, prva je učiteljica izašla iz zbornice, a druga je upotrijebila ružnu riječ vičući za njom, nastavila je Krip.

Za vrijeme incidenta, u zbornici je bilo više učitelja koji su svjedočili događaju. Učitelji su pozvali ravnateljicu u zbornicu i ispričali joj što se dogodilo.

– Učiteljica koja je bila napadnuta osjećala se loše te sam je u pratnji dvoje učitelja uputila na hitnu pomoć. Nakon savjeta iz Agencije za odgoj i obrazovanje, pozvana je policija na postupanje. Njihovo postupanje završilo je oko 15 sati – navela je ravnateljica u priopćenju za medije. Dodala je kako sada slijedi postupanje u skladu sa Zakonom o odgoju i obrazovanju.

Nezadovoljna izvješćem

Bez obzira na to što je upravo iz škole zbog incidenta pozvana policija, njihovim zaključkom ravnateljica nije bila zadovoljna. Izrazila je žaljenje što je policija pustila u medije izvješće a da nije preispitala stvarno stanje stvari, jer se ne radi ni o kakvoj tučnjavi. Ravnateljica nije željela govoriti o tome na koji će način biti sankcionirana učiteljica koja je izazvala incident, to će učiniti nakon što svoj stav zauzme Školski odbor.

Zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha uime osnivača Grada Požege također izrazio žaljenje što je došlo do incidenta između dvije učiteljice te traže od djelatnika da se ponašaju u skladu sa svojim radnim zadaćama i obvezama. Dodao je kako će Grad svoj stav pokazati kroz školski odbor, u kojem ima tri člana. Na naš upit što će poduzeti po pitanju izgreda u požeškoj školi i hoće i učiteljice zbog toga snositi odgovornost, iz Ministarstvo znanosti i obrazovanja odgovorili su kako su zatražili očitovanje škole o navedenom događaju.

– Ravnatelj i Školski odbor nadležni su za postupanje u takvim situacijama – kažu u Ministarstvu.

Komentara 5

DU
Deleted user
19:45 29.03.2018.

Ma ako novine vele da su se tukle, onda su se tukle. Necemo sad komplicirati...

Avatar ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
ɹǝɟɹns‾ɹǝʌןıs
19:40 29.03.2018.

Profesorica biologije kolegicinom muzu pokazala anatomiju tijela ili je provesorica hlazbenog istom sviral na flautu .... ??? Vrag ce ga znat ..

IV
ivanjoksimovic
09:22 30.03.2018.

Jedna je trazila ocenu vise za komsijinog sina od kojeg dobije 20 jaja i kilo sira, a ova druga mu zalepila keca ko vrata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije