Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRUTH SOCIAL

Trump prekinuo šutnju i oglasio se na svojoj društvenoj mreži: 'Vratio sam se!'

Former U.S. President Donald Trump hosts a rally in Ohio
Foto: GAELEN MORSE/REUTERS
1/3
29.04.2022.
u 15:17

Twitter je prošle godine izopćio bivšeg republikanskog predsjednika navodeći strah od poticanja nasilja nakon upada njegovih pristaša u Kapitol

Bivši američki predsjednik Donald Trump kasno u četvrtak napokon se obratio na društvenoj mreži Truth Social koju je pokrenuo prije dva mjeseca, napisavši: "VRATIO SAM SE!“. 

Trump je prekinuo šutnju nedugo nakon što je Elon Musk za 44 milijardi dolara kupio Twitter najavivši veću slobodu govora na toj društvenoj mreži. 

Twitter je prošle godine izopćio bivšeg republikanskog predsjednika navodeći strah od poticanja nasilja nakon upada njegovih pristaša u Kapitol 6. siječnja 2021. 

Republikanci su proslavili Muskovu novu akviziciju nadajući se da će čelnik Tesle i SpaceX-a vratiti Trumpa na tu platformu. No, bivši predsjednik rekao je da se ne vraća na Twitter. 

U objavi u četvrtak, koja se na novoj aplikaciji naziva 'truth' (istina) po uzoru na 'tweet' na Twitteru, Trump je napisao: "VRATIO SAM SE! #COVFEFE“, referirajući se na navodno slučajnu objavu na Twitteru iz 2017. koja je postala viralni mem. 

Trumpova tišina na Truth Socialu koji je pokrenuo 21. veljače potaknula je pitanja o održivosti njegove aplikacije. 

Musk je u srijedu na 'svojoj' društvenoj mreži napisao da "Truth Social (užasno ime) postoji jer je Twitter cenzurirao slobodu govora“, objavivši potom da republikančeva aplikacija "trenutno pobjeđuje Twitter i TikTok“ u Appleovoj internetskoj trgovini. 

>> VIDEO Pogledajte snimke ruskih zračnih napada na Kijev za vrijeme posjeta glavnog tajnika UN-a Guterresa

Komentara 3

ER
erosaonogasvijeta
15:50 29.04.2022.

Vratila se sloboda govora. Gospodin Trump zivio sto godin!

ST
Stipan
22:45 29.04.2022.

Idi u pakao i ne vraćaj se budalo.

PR
prokurator
15:57 29.04.2022.

trumpova društvena mreža pred bankrotom.. jer ipak on ima magic touch, pa sve što dotakne... :D

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije