Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'UKRAJINSKA SABOTAŽA'

Trump se obrušio na Clinton: 'U kampanji ti je pomagala Ukrajina'

Trump Clinton
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
25.07.2017.
u 16:50

Trump nije naveo nikakve pojedinosti niti je ponudio bilo kakve dokaze o ulozi Ukrajine u predsjedničkim izborima

Američki predsjednik Donald Trump žestoko je u utorak kritizirao istragu o navodnom miješanju Rusije u prošlogodišnje američke predsjedničke izbore i bez ikakvih dokaza optužio Ukrajinu da je u kampanji pomagala njegovoj protukandidatkinji Hillary Clinton.

U nekoliko jutarnjih tvitova, Trump je rekao da je američki ministar pravosuđa "zauzeo vrlo slabu poziciju" prema demokratskoj predsjedničkoj kandidatkinji Clinton i spomenuo  "ukrajinske pokušaje sabotaže Trumpove kampanje - potiho radeći u korist Clinton".

Trump nije naveo nikakve pojedinosti niti je ponudio bilo kakve dokaze o ulozi Ukrajine u predsjedničkim izborima 2016. koji su već pod povećalom zbog navodne ruske umiješanosti i mogućih veza Moskve i Trumpa ili njegovih suradnika.

Ukrajinsko ministarstvo vanjskih poslova odbilo je komentirati Trumpove izjave, dok glasnogovornik predsjednika Petra Porošenka nije odgovorio na zahtjev za komentar.

Stalni ukrajinski predstavnik u Vijeću Europe Dmytro Kuleba na Twitteru je napisao: "Trump piše da smo se miješali u izbore u SAD-u, dok Putin kaže da prijetimo Rusiji. Gdje su ona vremena kada smo bili samo miroljubivi sijači heljde koji su gledali svoja posla".

Rusija je zanijekala bilo kakvu upletenost, a Trump uporno tvrdi da ne postoji nikakav tajni dogovor s Moskvom.

Očekuje se da će američki Zastupnički dom u utorak izglasati zakon o novim sankcijama Rusiji, Iranu i Sjevernoj Koreji, što bi potencijalno otežalo nastojanja predsjednika Trumpa da poboljša odnose s Rusijom.

Svrha je mjere, koja ima potporu i republikanaca i demokrata, kazniti Moskvu za aneksiju Krima 2014. i za navodno upletanje u američke predsjedničke izbore.

 

Komentara 15

Avatar nekakav
nekakav
07:01 26.07.2017.

molim dokaz da je rusija utjecala na izbore u americi. pa onda možemo dalje. pošto dokaza nema, o čemu se priča, optužuje se trumpa samo zato jer je tako lakše blokirati ga, jer ga stranka ne kontrolira, trump je biznismen, on nije obama, političar po profesiji. uostalom, amerika se ubacuje u svake izbore na ovom svijetu, u svakoj državi. i to je ok, i to se pušta, puši. dal se london uključio u usa izbore? jest. merkelica ? svakako. al to je ok, to su 'saveznici'. moš' mislit...

AN
Ana33
08:10 26.07.2017.

Smiješna HINA... Politico.com je objavio dokaze o ukrajinskom miješanju u američkom izborima na strani Klintonice... Hina (večinom) uvijek objavljuje sumnjive vijesti zato i nema ugled u javnosti!

HO
homofob
22:50 25.07.2017.

"Novinar" tvrdi da je Predsjednik Trump bez ikakovih dokaza optuzio State Secretary Clinton da joj je u kampanji pomagala Ukraina. Moj komentar: Predsjednika Trumpa ljevicari vec 8 mjeseci optuzuju za nekakove urote s Rusijom i jos uvijek nemaju bas nikakove dokaze za bilo sta!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije