Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
skandal u vinkovcima

Trostruko povećali naknadu potpredsjednicima Gradskog vijeća

Mladen Karlić
Foto: Goran Ferbezar/PIXSEL
02.09.2014.
u 14:29

Do sada su potpredsjednici primali mjesečnu naknadu od 1600 kuna, a najnovijom Odlukom mjesečna naknada im je povećana na 5225 kuna, što iznosi 125.400 kuna godišnje

Saborski zastupnik SDP-a i član Gradskog vijeća Vinkovaca, Damir Rimac novinare izvjestio, kako ju je nazvao, skandaloznoj odluci Gradskog vijeća prošlog tjedna o trostrukom povećanju naknade dvojici potpredsjednika Gradskog vijeća, ali bez ikakva objašnjenja o razlozima zašto je došlo do povećanja.

- Na toj sjednici, usprkos snažnom protivljenju SDP-a i partnera, koalicijska većina HDZ-a donijela skandaloznu odluku o povećanju naknada potpredsjednicima Gradskog vijeća, Davorinu Pezeroviću, bivšem čelniku HDSSB-a i Goranu Čordašiću čelniku gradskog HSS-a. Do sada su potpredsjednici primali mjesečnu naknadu od 1600 kuna, a najnovijom Odlukom mjesečna naknada im je povećana na 5225 kuna, što iznosi 125.400 kuna godišnje. Time je proračun Grada Vinkovaca dodatno opterećen za 62.700 kuna godišnje za potpredsjednika. Osobito je politički licemjerno što se na početku sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Mladen Karlić kritički osvrnuo na učinke mini-porezne reforme koju planira provesti aktualna Vlada, nazivajući to populističkim mjerama, koje će, eto, smanjiti prihode gradskog proračuna i time sredstva za socijalne programe u Gradu Vinkovcima, a možda i za pokoji razvojni program. I nakon toga, HDZ i koalicijski partneri odluče iz proračuna s dodatnih 125.400 kn honorirati rad Davorina Pezerovića i Gorana Čordašića. Spomenuti potpredsjednici su na dosada održanih 13 sjednica Gradskog vijeća, koje u prosjeku traju više od 4 sata, u političkim raspravama sudjelovali s, vjerovali ili ne, 147 sekundi! Sjednice se tonski snimaju - rekao je Rimac dodajući kako je ovaj slučaj dokaz da koalicija u Vinkovcima nije stabilna pa "HDZ proračunskim novcima, novcima svih građanki i građana Vinkovaca, vjerojatno kupuje političku lojalnost pojedinaca".

Dubravko Korenika, član Gradskog vijeća SDP- a i sanacijski ravnatelj vinkovačke bolnice je razočaran što predsjednica Gradskog vijeća, Kata Krešić nije reagirala što se može objasniti time, drži Korenika, što je njena naknada za dužnost koju obavlja 10.500 kuna. Gradonačelnik Mladen Karlić kaže da je razlog povećanja naknada, povećan obim poslova koje, po novome, imaju dopredsjednici.

- Prešli smo na drukčije organiziranje i pripremanje sjednica Gradskog vijeća pa se svi, računajući dopredsjednike i predjednicu Vijeća, moraju više angažirati u pripremi tema i točaka, analizi pojedinih točaka, a to traži i više posla. Svega toga ranije nije bilo pa smo stoga odlučili povećati naknade, ali ne toliko koliko tvrde kolega iz SDP-a i brojke koje su iznijeli nisu istinite. Dopredsjednici Gradskog vijeća imaju pravo na naknadu od 25 posto plaće dogradonačlenika pa je sada, nakon povećanja, njihova naknada 2650 kuna, a predsjednica Gradskog vijeća ima pravo na naknadu od polovice plaće dogradonačelnika i to je sada oko 5500 kuna - kaže gradonačelnik Karlić.

>>Zbog nove porezne politike Grad Vinkovci gube 4 milijuna kuna

>>U vinkovački HDZ prešlo pedeset bivših članova HSLS-a

Komentara 13

Avatar KoRIsnik_MS
KoRIsnik_MS
16:32 02.09.2014.

sdp lopovi!

MR
midnight rose
17:49 02.09.2014.

koji u ovi SDP-ovci kradljivci to je strašno!

PI
pixiee
00:06 03.09.2014.

Sdp-ovci vrijeme je da spremite kofere ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije