Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UPOZORENJE

Zbog nove porezne politike Grad Vinkovci gube 4 milijuna kuna

Mladen Karlić
Goran Ferbežar/PIXSELL
27.08.2014.
u 12:14

Žalosti nas što naša vlada uvodi nove porezne stope koje je u prvom dijelu mandata povećavala, rekao je Karlić

Vinkovački gradonačelnik Mladen Karlić na jučerašnjem Gradskom vijeću gdje se raspravljalo i o izvršenom proračunu u prvih šest mjeseci ove godine, izrazio je nezadovoljstvo najavljenom novom poreznom politikom jer drži da je ona na štetu gradova. On drži kako prihod od 44 milijuna kuna koji je Grad ostvario u prvoj polovici godine, nije takav da bi omogućio ozbiljnije investicije i  bolji život u Vinkovcima.

- Žalosti nas što naša vlada uvodi nove porezne stope koje je u prvom dijelu mandata povećavala, a sada ih smanjuje kako bi se prije izbora približila građanima i stekle povjerenje. Nova porezna politika ide na štetu gradova i mi ćemo izgubiti 4 milijuna kuna što će se odraziti na standard građana, smanjenje investicija i na naše socijalne programe. Sve je to dio predizborne kampanje i ulagivanja građanima - kaže gradonačelnik Karlić.

>> U uspješnoj Hrvatskoj s manjom javnom potrošnjom svi punoljetni mogli bi dobivati 2000 kn

>> Ili prirez ili ukidanje nekih pogodnosti za građane

Komentara 2

K2
kritičar_2
21:13 01.09.2014.

Makni se već jednom s položaja.Grad si odveo u propast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije