Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HSP O VLADI RH

Tristo dana prošlo, a siromaštvo u porastu

srb3
Foto: Maja Šantoši /Pixsell
1/4
02.02.2011.
u 17:56

Unatoč Vladinim mjerama nastavljaju se pogoršanje stabilnosti javnih financija i kriza, upozorava Danijel Srb

VIROVITICA – Samo u ovoj godini država mora podići 14 milijardi kuna kredita za pokrivanje tekuće potrošnje iz državnog proračuna što će utjecati na daljnje pogoršanje stabilnosti javnih financija i krizu proračuna. Na žalost, događa se i pogoršanje kreditnog rejtinga i povećanje javnog duga za 21 posto. Produbljuje se i kriza u realnom sektoru, a događa se daljnji pad bruto domaćeg proizvoda i propast inače zdravih tvrtki. Imamo i 10.000 nezaposlenih ove godine više, a sve to dovodi do porasta siromaštva, rekao je u Virovitici Danijel Srb, predsjednik HSP-a, ističući da se 300 dana od donošenja programa gospodarskog oporavka Vlade RH negativni trendovi nastavljaju. Oštru kritiku Vladinih mjera koje ne postižu najavljivane i očekivane efekte izjavili su u Virovitici i Zvonimir Šimić, predsjednik ŽO HSP-a, te Tomislav Matek, županijski vijećnik i predsjednik podružnice HSP-a u Orahovici.  

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
20:40 02.02.2011.

pa ovo je sve kontradirkarno, jaca i cijeli vrh hdz-a pričaju o oporavku, o izlasku iz krize o rastu bdp-a i ulaganjima u oporavak gospodarstva te nova radna mjesta....a mi smo u tolikom dreku nezaposlenih, osobnih bankrota rasprodane imovine i ogromnog vanjskog duga da se više ni nemožemo spasiti. Taman da nam i oproste dug i vrate imovinu opet ćemo u drek. Samo nam trebaju pravi na vlasti, tipa Kosor, Šuker, Šeks, Sanader i njima slični. Nikada žiota u ovoj jadnoj zemlji. Nikad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije