Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOSAD NEVINAŠCA Zaplijenjen 41 kilogram marihuane s plantaže u Beketincima

Tri godine uzgajali 'travu' na njivi

09.01.2009.
u 14:55

OSIJEK – U seoskoj idili, usred njive, 35-godišnjak iz Beketinaca uzgajao je pune tri godine marihuanu, a za njega je radio i tri godine mlađi Osječanin, inače njegov kolega s posla.
Šibenska policija zaplijenila tri kilograma marihuane i uhitila pet dilera

Slatina: Privedeno čak 19 dilera i uživalaca droge

Međutim, biznis im je prekinula osječka policija koja ih je razotkrila 4. siječnja i zaplijenila im čak 41,3 kg opojne droge, a istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku uz kaznenu prijavu privedeni su danas. Naime, 35-godišnjak je marihuanu uzgajao na njivi iza obiteljske kuće, a potom ju je sušenjem, prešanjem, rezanjem, vaganjem i pakiranjem u paketiće od oko 50 grama uz pomoć 32-godišnjeg Osječanina prodavao na ilegalnom tržištu.

Vrijednost zaplijenjene droge procjenjuje se na oko 250 tisuća kn, a osim dvojca kazneno su prijavljene još četiri osobe – dva 21-godišnjaka i dva 22-godišnjaka iz Osijeka.

Zanimljivo je da nitko od prijavljenih osoba nije dosad evidentiran kao počinitelj kaznenih djela, a drogu su prodavali, prema saznanjima policije, od 2006. godine.

Dvojac je otkriven tijekom akcije Ministarstva unutarnjih poslova “Mir i dobro” u tzv. uličnoj redukciji. Prijeti im kazna zatvora od najmanje pet godina zbog udruživanja radi činjenja kaznenog djela zlouporabe opojnih droga.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije