Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tragedija u Zaprešiću

Jovanović podnio zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka protiv ministra Kujundžića

Željko Jovanović
Petar Glebov/PIXSELL
19.08.2018.
u 12:08

Jovanović se osvrnuo na izjavu ministra s kojom je povrijedio kolege liječnike

Saborski zastupnik SDP-a Željko Jovanović priopćio je da je sukladno najavi podnio zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka HLK protiv ministra Kujundžića.

"Na press konferenciji, koju je ministar prof. prim. dr. sc. MILAN KUJUNDŽIĆ,dr.med. održao 16. 08. 2018. u Ministarstvu zdravstva u Zagrebu u povodu tragedije u Zaprešiću i smrti Mattea Ružića na pitanje novinara što misli o tome da iz političke stranke Most traže njegovu smjenu prof. prim. dr. sc. Kujundžić je rekao:

'S njima (dr. sc. Ines Strenja Linić, dr.med. i Božo Petrov, dr. med) na stručnoj razini ne mogu razgovarati jer takvu nisku frekvenciju ne mogu postići. Ugledna tzv. doktorica iz Sabora i doktor iz Sabora, Linić i Petrov, u hrvatskoj medicini znače manje nego ja u hrvatskoj poljoprivredi'", navodi Jovanović u svom priopćenju.

Ovakvom izjavom, koju su prenijeli svi elektronski i tiskani mediji, svoje ponašanje i djelovanje prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić nije usmjerio na čuvanje ugleda liječništva, već je, naprotiv, povrijedio kolege liječnike i ovakvom neutemeljenom i paušalnom ocjenom omalovažio njihov rad, znanje i časne namjere u skrbi za pacijente, kaže Jovanović.

"Time je nanio nemjerljivu štetu ne samo dr. Strenji Linić i dr. Petrovu, nego  kompletnom liječničkom korpusu i narušio ugled liječnika u društvu, te ugrozio povjerenje pacijenata prema navedenim, ali i svim liječnicima u Hrvatskoj. Predmetnom izjavom prof. prim. dr. sc. Milan Kujundžić povrijedio je Kodeks medicinske etike i deontologije te nije časno postupio prema svojim kolegama", stoji u priopćenju.

Pogledajte što građani misle o tragediji u Zaprešiću


 

Komentara 94

MA
Marko1337
13:05 19.08.2018.

Kada će se pokrenuti postupak protiv jovanoviča i njegovih četnika koji su u Rijeci na Škrinju, Drenovi i drugim dijelovima orgijali nakon pada Vukovara , prijetili obiteljima branitelja na bojištu ?

MA
mariocibaric12345
12:54 19.08.2018.

Opet ova spodoba

RK
Rodneral Križičević Rodnik
13:18 19.08.2018.

A tek Jovanović koliko vrijedi u hrvatskoj medicini... ko probušen kondom u kontracepciji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije