Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Tražimo neopozivu ostavku 'slučajnog' premijera Milanovića!

HSP AS najoštrije osuđuje i izjavu premijera Zorana Milanovića u kojoj jasno i nedvosmisleno definira obrambeni i Domovinski rat kao građanski.
17. ožujka 2013. u 15:15 9 komentara 4 prikaza
ruža tomašić
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

HSP dr. Ante Starčević reagirao je danas na izjavu premijera Milanovića koji je komentirajući izjavu predsjednice te stranke Ruže Tomašić, kazao uspoređujući Hrvatsku i Finsku, da Finska nikada nije imala građanski rat.

Reagiranje donosimo u cjelosti:

\"Ovim putem HSP AS traži hitnu i neopozivu ostavku \"slučajnog\" premijera Zorana Milanovića zbog neprimjerenih istupa u javnosti i uvođenja \"verbalnog delikta\".

HSP AS najoštrije osuđuje neargumentirane izjave premijera Zorana Milanovića upućene predsjednici HSP AS i saborskoj zastupnici Ruži Tomašić u kojima se, bez prethodno preslušanog njenog govora, na neprimjeren način obrušio na gospođu Ružu Tomašić. Nepotrebnim uhićenjem Zdravka Mamića i verbalnim obrušavanjem na Ružu Tomašić u Hrvatsku se na mala vrata vratio „verbalni delikt“.

Podsjećamo širu hrvatsku javnost kako se, upravo u vrijeme komunističkog jednoumlja (1945. - 1990.) jednopartijski sistem pomoću \"verbalnog delikta\", brzo i efikasno obračunavao sa svojim neistomišljenicima. Na tragu njegovih aktualnih i prethodnih izjava uvjereni smo kako je Zoran Milanović \"slučajni\" premijer jedne podobne i nesposobne Vlade.

HSP AS najoštrije osuđuje i izjavu premijera Zorana Milanovića u kojoj jasno i nedvosmisleno definira obrambeni i Domovinski rat kao građanski. Ovim izjavama premijer RH evidentno krši Ustav RH koji u svojim Izvorišnim osnovama govori kako hrvatski narod ima, između ostalog, povijesno pravo na punu državnu suverenost što se očitovalo pobjedom u Domovinskom ratu (1991. - 1995.), Deklaraciju o Domovinskom ratu, koja je izglasana na najvišem zakonodavnom tijelu u RH, a to je Saboru RH. Karakter obrambenog, Domovinskog rata potvrđen je i oslobađajućom presudom hrvatskim generalima Mladenu Markaču i Anti Gotovini 16.11.2012. godine.

Pozivamo gore navedene nadležne institucije da poduzmu hitne zakonom predviđene mjere protiv premijera RH Zorana Milanovića.

Zbog svega navedenog HSP AS traži hitnu i neopozivu ostavku premijera RH Zorana Milanovića jer je očito da premijer i aktualna Vlada RH nisu sposobni obavljati onu zadaću koju im je hrvatski narod povjerio.

Zamjenik predsjednice HSP AS

Ivan Tepeš, prof.\"

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

 • tranzicija svesti:

  Govor mržnje nije verbalni delikt ni po Hrvatskom ni po Međunarodnom pravu. Ako se sad zamene teze otvara se prostor da je sve dozvoljeno odn. da je sve podložno ad hock tumačenju. Tu je onda zasigurno kraj pravnoj državi.

 • Avatar tomsom
  tomsom:

  Po kojem kriteriju čelnica stranke, koja bi na izborima osvojila glasova koji se mjere u promilima, dobiva toliki medijski prostor i traži smjenu premijera. da nije tragično bilo bi smiješno.

 • robyt:

  Ružo što ste glasovali za zakon o dvojezičnosti