Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaštićena vrsta u Jadranu

Tražili tune pa kod Cresa ulovili morskog psa: 'Naša je procjena da je bio težak oko 80 kilograma'

Aquarium Pula
Sasa Miljevic/PIXSELL/Ilustracija
10.09.2022.
u 13:19

Budući da je riječ o strogo zaštićenoj vrsti, poduzeli smo sve kako bi ga što brže i bezbolnije oslobodili udice, kazali su ribolovci

Strogo zaštićeni morski pas lisica (Alopias vulpinus, Bonnaterre, 1788), našao se na udici Dine Deronjića koji je u driftu lovio veliku ribu, piše Novi list.

– Tehnika ribolova je bio klasični big game fishing brumanjem, a lovili smo na punti Jablanac. Srdelom primamljujemo tunu no ovaj je puta slučajni ulov bio morski pas lisica. Nakon kraće borbe, riba je dovučena do površine i praktički neozlijeđena puštena natrag u more. Multiplikator je bio Shimano Tiagra 80 libri, a štap Alutecnos od 80 libri.

Budući da je pas lisica rijedak primjerak u sjevernom Jadranu, posebno ga je bilo lijepo vidjeti i zabilježit ulov kao uspomenu. Naravno, budući da je riječ o strogo zaštićenoj vrsti, poduzeli smo sve kako bi ga što brže i bezbolnije oslobodili udice. Naša je procjena da je pas bio težak oko 80 kilograma – ispričao je Dino Deronjić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije