Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE SMIJE SE PRSKATI

Roniteljica pokazala kako spriječiti napad morskog psa: 'Suočite se sa životinjom...'

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
24.08.2022.
u 14:19

Iako su mnogi korisnici društvenih mreža bili impresionirani snimkom, bilo je i onih koji su bili skeptični prema korištenju te tehnike

Roniteljica je u zastrašujućem videu pokazala kako spriječiti napad morskog psa. Naime, na društvenim mrežama objavljena je snimka koja počinje tako što se roniteljici morski pas približava s leđa. Kako je pojašnjeno, u takvoj je situaciji opasno prskati i plivati dalje od morskog psa. 

- Prskanje i plivanje oponaša ono što radi plijen. Kada imamo posla s vrhunskim predatorima poput morskih pasa, također se želimo ponašati kao predator - navodi se na snimci. 

- Okrenite se, suočite sa životinjom i održavajte kontakt očima - dodaje se, a upravo to čini i roniteljica na snimci. 

@mermaid.kayleigh Follow @andriana_marine to learn even more about #sharks! 🦈💙 Just like bears & other #predators we are taught to #maintaineyecontact, yell, get large, back away slowly… it’s the same with sharks! They are not the man eating monsters the media portrays & typically want nothing to do with humans. So much so that just pushing on their head is enough to deter. #tigershark #sharkdiver #sharkdiving #sharkdive #ocean #hawaii ♬ Black Out Days Sped Up - Ryugan

- Kod tigrastih morskih pasa, možete im staviti ruku na vrh glave, nježno je gurnuti prema dolje i to će ih preusmjeriti dalje od vas - zaključuje se te demonstrira na snimci.

Iako su mnogi korisnici društvenih mreža bili impresionirani snimkom, bilo je i onih koji su bili skeptični prema korištenju te tehnike. 

- Samo želim napomenuti da nemamo nikakvu snimku trenutaka kada ovaj manevar nije uspio - istaknuo je tako jedan korisnik. 

VIDEO Natočio gorivo u Orebiću pa ostao šokiran: 'Jedna topla ljudska priča o lokalnom baji koji suprotno odluci Vlade RH pljačka ljude'

Ključne riječi

Komentara 8

PR
prajdali100
16:18 24.08.2022.

Čuj " staviti mu ruku na vrh glave.." Aha, poželjno je i namignuti mu,reći mu gdje si jarane....

Avatar kastanjer2
kastanjer2
17:53 24.08.2022.

Najbolje je da ga lijepo zamoliš da dođe sutra jer danas nisi spreman umrijeti.

MR
mrvoje17
15:39 24.08.2022.

Ipak je bolje ako na guzicu ronilačkog napišeš Charles Michael i pas odma zna tko je u pitanju i da ako te ugrize da će mu biti slabo barem idućih 7 dana pa možeš nastaviti normalno plivti bez straha i okretanja a naročito na sitne ribe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije