Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
provjera rada

Traže odgovornost za sutkinju koja je oslobodila M. Miloševića

snezana malovic
Reuters/Pixsell
09.03.2012.
u 20:05

Propuste u njezinom radu konstatirao je i v.d. predsjednika suda u Požarevcu, stečeni su uvjeti da ministarstvo pravosuđa podnese inicijativu za ispitivanje njezinog rada - rekla je ministrica Snežana Malović

BEOGRAD - Ministrica pravosuđa Srbije, Snežana Malović najavila je danas da će njezino ministarstvo zatražiti provjeru rada sutkinje Osnovnog suda u Požarevcu Gordane Vidojković koja je zbog zastare donijela presudu o odbijanju tužbe protiv Marka Miloševića, sina Slobodana Miloševića i Mire Marković, za premlaćivanje člana "Otpora", javljaju mediji u Srbiji.

– Imajući u vidu da je predmet cijelo vrijeme bio kod iste sutkinje koja je sudila Marku Miloševiću, da su propusti u njezinom radu konstatirani i od v.d. predsjednika Osnovnog suda u Požarevcu i u presudi Prizivnog suda, stekli su se uvjeti da Ministarstvo pravosuđa podnese inicijativu za ispitivanje njezinog rada – rekla je ministrica Snežana Malović.

Prizivni sud u Beogradu oslobodio je krivnje Marka Miloševića za premlaćivanje otporaša Nebojše Sokolovića u tuči ispred kafea "Pasaž" 2000. godine zbog zastare kaznenog djela, čime je potvrđena presuda sutkinje Gordane Vidojković koja je u studenom oslobodila Marka i njegove suradnike, uz obrazloženje kako Sokoloviću "nisu nanijeli ozljede opasne po život nego samo teške ozljede, što je blaže kazneno djelo i kao takvo je zastarjelo još 2010. godine".

Dok je Marko imao sreće sa srpskim pravosuđem, njegova majka Mira Marković to ne može reći. Upravni sud Srbije odbacio je njezinu tužbu na rješenje Republičkog fonda za mirovinsko i invalidsko osiguranje u predmetu obiteljske mirovine koje je, prema njezinu mišljenju bilo nepravedno jer nije jasno koliko su godina staža uračunali Miloševiću budući da nisu ubrojili vrijeme dok je bio u pritvoru u Haagu za što je, tvrdi njegova supruga iz Rusije, imao pravo primati plaću.

Komentara 2

OB
-obrisani-
21:09 09.03.2012.

Javlja miloševićeva supruga iz rusije.... ko zna, možda i on u rusiji, živ i zdrav....i iočeKUJE \"zasluženu\" mirovinu

PO
poirot
09:02 10.03.2012.

Eno ga iza Malovićke glavni igrač, Homen, državni sekretar ministarstva pravde. Prethodno zaduženje-otporaš i cia-in potrčko. Jasno je da smo pod okupacijom ali okupatori namerno nalaze najnesposobniji ološ i postavlja ga na najodgovornije funkcije. Osim mašine koje ubire porez ja ne vidim da nam je bilo šta drugo ostalo od države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije