Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED

Traktori spremni za ponovne blokade prometnica

seljaci
Dragutin Šantoši
18.06.2010.
u 22:02

Nezadovoljni virovitički seljaci danas su policiji prijavili prosvjedni skup, a hoće li izaći na ceste odlučit će u narednih 48 sati.

VIROVITICA – Za vrijeme današnjih pregovora seljačkih čelnika s ministrom Petrom Čobankovićem seljaci u Virovitičko-podravskoj županiji predvečer su, na nekoliko punktova uz duž državne ceste D2, dotjerali svoje poljoprivredne traktore s kojih su skinuli registarske tablice, a u traktorskim kabinama primijećeni su barjaci i zastave.

Potvrđeno je da su seljaci danas PU Virovitičko-podravskoj prijavili prosvjed koji se može održati najranije za 48 sati, a hoće li do njega doći ovisit će o pregovorima s ministrom Čobankovićem i odluci koju će potom donijeti na širem skupu seljaka virovitičkog područ

- Ministar nam je obećao da će već sutra seljaci dobiti mjenice za neisplaćena prava, ali ono što nas posebno ljuti to je što oko otkupnih cijena pšenice ne želi razgovarati tvrdeći da za to nema ovlasti. Tvrdi da se oko cijena pšenice dogovaramo s otkupljivačima, a oni pak kažu da će cijenu odrediti hrvatsko nestabilno tržište. Nisam zadovoljan takvim odgovorima, ali će o mogućim prosvjedima odlučiti sami seljaci kada se vratim u Viroviticu i prenesem im zaključke, izjavio je telefonom Zvonko Pipić, predsjednik Udruge seljaka Virovitičko-podravske županije

Uz neizvršenje ranije dogovorenih isplata, te nepoznanice oko uvjeta u kojima će obaviti žetvu slavonske seljake posljednjih tjedana posebno pogađaju elementarne nepogode zbog kojih su, u poplavama i olujnom nevremenu, izgubili stotine milijuna kuna. Osim obećanja lokalnih vlasti oštećenim seljacima do sada nisu dana nikakva konkretna jamstva da će iz država financijski pomoći kako bi preživjeli ovu proizvodnu godinu koja će, kako se neslužbeno procjenjuje, za gotovo četvrtinu seljaka u Podravini i Slavoniji biti prava propast.

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar m_m
m_m
22:34 18.06.2010.

Jeeee! Ili igrokaz: \"Kako je Čobanković zajebo seljake - drugi čin\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije