Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RESTORAN AKADEMIJA GRAŠEVINE

Tradicijska kuhinja u modernom ruhu

Restoran Akademija graševine
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/5
12.03.2020.
u 07:00

Ledić s partnerima uskoro planira otvoriti prvi integralni vinski hotel u Slavoniji

U samom srcu Zlatne doline, podno obronka Papuka, samo 20-ak km od Požege i nekoliko od Kutjeva, nalazi se imanje Akademija graševine s kojeg se pruža predivan pogled. Usred vinograda nalazi se restoran koji nudi različit izbor vrhunskih sezonskih delicija pripremljenih s mnogo ljubavi i s domaćim namirnicama.

– Naziv Akademija graševine preuzeo sam od bivšeg gazde od kojeg sam unajmio lokal. Imamo uređen degustacijski podrum u kojem smo na jednom mjestu objedinili ponudu svih eminentnijih kutjevačkih vinara – kaže vlasnik Anđelko Ledić.

U ponudi su uglavnom jela tradicijske kuhinje. Naime, vlasnik je sudjelovao u projektu požeškog muzeja “Muzeji u loncu”, gdje su objedinjeni brojni stari slavonski recepti koje je odlučio primijeniti i u svom restoranu. Specijaliteti su požeški vinogradarski ćevap, bijeli žganci preliveni s prženim lukom i crvenom paprikom, gojtani s marmeladom od mrkve itd.

– Supruga i ja trudimo se servirati ta starinska jela na malo moderniji i oku privlačan način, ali struktura i okus jela pri tome ostaju isti – ističe Ledić koji s partnerima uskoro planira otvoriti i prvi integralni vinski hotel u Slavoniji. 

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova): 46

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova): 13

Posluga i ljubaznost (do 10 bodova): 9

Dojmovi i prostor (do 20 bodova): 18

Ukupnost ponude (do 5 bodova): 4

Ukupno: 90

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije