Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaf tjedna

Karamarko ne bi zakone koji se odnose na sve primijenio i na branitelje

Tomislav Karamarko
Slavko Midžor/PIXSELL
31.05.2015.
u 11:30

Karamarko očito gleda kroz prste prosvjednicima iz Savske i odnedavno s Markova trga jer misli da mu pomažu da pobijedi na predstojećim izborima.

– Koji zakon? To su branitelji, zar ćemo branitelje u kolicima tretirati kao nekakve huligane koji krše zakon – glasio je odgovor predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka na opasku novinara da su branitelji prosvjedujući na Trgu svetog Marka prekršili Zakon o javnom okupljanju jer nisu prijavili prosvjed.

Prema tom odgovoru, za šefa najveće oporbene stranke, koji ozbiljno pretendira da na idućim parlamentarnim izborima osvoji vlast, u Hrvatskoj kao na Životinjskoj farmi, gdje su svi jednaki, ali neki su jednakiji, postoje oni jednakiji od drugih. A ti jednakiji, prema Karamarku, imaju onda pravo kršiti zakon bez ikakvih posljedica, dok oni koji su samo jednaki u istoj situaciji kršenja zakona budu rastjerani ili pritvoreni.

Karamarko očito gleda kroz prste prosvjednicima iz Savske i odnedavno s Markova trga jer misli da mu pomažu da pobijedi na predstojećim izborima. Ako doista pobjedi, samo je pitanje tko će sve onda biti jednakiji od drugih.

>>Pročitajte iskustva fratra koji je proveo noć s braniteljima u Markovoj crkvi

>> Svi građani moraju poštovati zakon, a branitelji u tome moraju prednjačiti. Ta za to su se borili!

>> Dvodnevna drama: Markov trg 32 sata pod opsadom 500 policajaca

Komentara 76

MG
marko.glasnovic.507
11:53 31.05.2015.

Pravo na okupljanje i javni prosvjed protiv vlasti se može ograničiti, prema presudi Ustavnog suda RH iz 2011., i prema brojnim presudama Europskog suda za ljudska prava, samo u vrlo ograničenim i jasno određenim slučajevima, a neprijavljenost prosvjeda ili to što vlast nije odobrila prosvjede protiv sebe same ne može biti razlogom za zabranu ili ograničavanje prosvjeda... Znaci nije ni po zakonu to sto ste slali miliciju na invalide a uporno se pozivate na zakon

Avatar Feniks
Feniks
12:17 31.05.2015.

Realno branitelji ni nisu prekršili zakon. Iza 22:00 bili su u Crkvi. Nikakvo dopuštenje ne treba za boravak noću u Crkvi. Naravno uz dopustenje crkvenih vlasti.

JU
juma
11:55 31.05.2015.

To treba gledati dijalekticki a ne ideoloski. Zakoni nisu iznad svega i treba ih mijenjati ako to odluci vecina gradjana jednoga drustva. Kroz povijest su nekada za to bile potrebne i nasilne metode. Kamo bi stiglo covjecanstvo da su svi samo postivali zakone? Vjerovatno bi jos uvijek imali robove, patricije i rimske imperatore umjesto demokracije i trzisnog gospodarstva, no za novinara bi sve bilo u redu, jer su se svi drzali vazecih zakona...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije